« Biznis
objavljeno prije 16 godina i 4 mjeseca

Povoljniji krediti za male poduzetnike

Kamate samo jedan posto, ali uz postrožene kriterije

Pomoćnik ministra Ivan Bračić zadovoljan je postignutim
Pomoćnik ministra Ivan Bračić zadovoljan je postignutim (Ivan Semper)
Više o

mali poduzetnici

,

HUP

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva za ovu je godinu za potpore razvoja malom i srednjem poduzetništvu planiralo sredstva u iznosu od 265 milijuna kuna, dok je za potpore tekstilnoj, kožarskoj i obućarskoj industriji predviđeno 60 milijuna kuna. Kazao je to pomoćnik ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Ivan Bračić na jučerašnjem susretu s članovima Udruge malih i srednjih poduzetnika pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP).

Govoreći o razvoju malog i srednjeg poduzetništva Bračić je ocijenio kako su u malom i srednjem poduzetništvu zadnjih godina ostvareni pozitivni trendovi te kako se u narednom razdoblju namjerava nastaviti u tom smjeru. Napomenuo je kako će biti postroženi kriteriji za dobivanje kreditnih sredstava poduzetnicima, ali će krediti biti s povoljnijim uvjetima, tj. s kamatom od jedan posto (do sada kamate od 2 do 4 posto). Bračić je podsjetio kako je Ministarstvo korisnik projekta koji se financira iz pretpristupnog fonda PHARE 2006., a namijenjen je izravno sektoru malog i srednjeg poduzetništva u cilju povećanja konkurentnosti.

Ukupni proračun projekta je 2,7 milijuna eura (od čega se 700 tisuća eura sufinancira iz nacionalnih sredstava - tvrtke i državni proračun), a isplata sredstva očekuje se jesenas. Poduzetnici su kao najveće probleme s kojima se suočavaju u poslovanju izdvojili visoka porezna opterećenja, sporost državne administracije te nelojalnu konkurenciju.Predstavnici HUP-a najavili su kako će se 17. travnja u Splitu održati Kongres o poduzetništvu. (HINA) 

26.02.2008. 23:07:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh