« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
UPS!

Povlače se tri serije Plivina lijeka Oxaliplatin

Sukladno hrvatskim propisima obavijestili su sve veleprodaje o povlačenju triju serija lijeka Oxaliplatin Pliva koncentrat za otopinu za infuziju

Otopine za infuziju su neispravne
Otopine za infuziju su neispravne (Arhiva)
Više o

Pliva

,

povlačenje lijekova

,

infuzija

,

Oxaliplatin

Zbog obavijesti o nuspojavama koje je Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) zaprimila od zdravstvenih radnika i talijanske medicinske agencije (AIFA), iz prometa se povlače tri serije Plivina lijeka Oxaliplatin, koncentrat za otopinu za infuziju, objavila je Agencija na svojim web stranicama i potvrdila Pliva.

Iz Plive poručuju da su sukladno hrvatskim propisima obavijestili sve veleprodaje o povlačenju triju serija lijeka Oxaliplatin Pliva koncentrat za otopinu za infuziju (oksaliplatin), brojeva 12G12LM, 11A24KF i 12I14LJ čime je obustavljena daljnja distribucija.

S obzirom da je riječ o lijeku koji se primjenjuje isključivo tijekom bolničkog liječenja, za navedene serije proces povlačenja je u tijeku iz veleprodaje i sustava bolničkih ljekarni, navode u Plivi i dodaju da se ne očekuje nestašica lijeka s obzirom da su na tržištu dostupne druge serije istog proizvoda te će biti dostupan svim pacijentima kojima je potreban.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode je za dvije serije Oxaliplatina kojima je rok valjanosti do siječnja i srpnja 2014. prijave o nuspojavama zaprimila od zdravstvenih radnika, a za treću seriju od talijanske medicinske agencije - Agenzia Italiana del Farmaco (AIFA).

Na temelju tih prijava postavljena je sumnja na neispravnost u kakvoći lijeka te je 21. veljače ove godine od Službe za farmaceutsku inspekciju Ministarstva zdravlja zatraženo uzorkovanje lijeka kako bi se u HALMED-u mogla provesti provjera kakvoće navedenih serija.

HALMED je o povlačenju navedenih serija lijeka obavijestio sve bolničke ustanove u Hrvatskoj koje su zaprimile navedene serije. Od nositelja odobrenja, (Plive) zatraženo je da obavijesti sve veleprodaje o povlačenju te da od njih zatraži obustavu distribucije i povlačenje zaliha iz bolničkih ljekarni.

26.02.2013. 04:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh