« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
JEDNODNEVNE

Povlače se neke serije kontaktnih leća Johnson & Johnson

Serije kontaktnih leća Johnson & Johnson koje počinju brojkama 492 ili 502 povlače se zbog manjeg broja štetnih pojava u svijetu

Povlače se neke serije kontaktnih leća Johnson & Johnson
Povlače se neke serije kontaktnih leća Johnson & Johnson (DeviantArt)
Više o

kontaktne leće

,

Johnson & Johnson

Agencija za lijekove i medicinske proizvode priopćila je u petak da je zaprimila obavijest tvrtke Johnson & Johnson S.E., Zagreb o dobrovoljnom povlačenju određenih serija kontaktnih leća 1•DAY ACUVUE® TruEyeTM (narafilcon A), proizvođača Johnson & Johnson Vision Care, SAD. Serije se povlače zbog opreza jer je u svijetu prijavljen manji broj štetnih pojava (peckanje ili bol) povezanih sa zahvaćenim serijama spomenutih kontaktnih leća.

Povlače se serije oznake kojih počinju brojkama 492 ili 502 i to u rasponu 492237-492498 i 502080-502269. Ostale serije 1•DAY ACUVUE® TruEyeTM kontaktnih leća (narafilcon A) nisu zahvaćene opisanim problemom. U Hrvatskoj još nije zaprimljena nijedna prijava štetne pojave vezane uz navedene serije 1•DAY ACUVUE® TruEyeTM kontaktnih leća (narafilcon A), navodi se u priopćenju.

Nositelj upisa u očevidnik medicinskog proizvoda, Johnson & Johnson S.E., Zagreb, izvijestio je Agenciju da je započeo postupak povlačenja navedenog proizvoda s hrvatskog tržišta. Dodao je da će šest specijaliziranih prodavaonica za prodaju medicinskih proizvoda na malo, u kojima su navedene serije distribuirane, kao i svi pacijenti, biti obaviješteni o načinu povrata proizvoda. Do sada je na hrvatsko tržište distribuirano samo osam jediničnih pakiranja navedenih kontaktnih leća.

Proizvođač je istragom utvrdio da u završnim fazama proizvodnje nije bilo dovoljnog ispiranja kontaktnih leća te će to nastojati popraviti, stoji na kraju priopćenja. (hina/metro-portal)

29.10.2010. 21:47:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh