« Spektakli
objavljeno prije 15 godina
SUDSKI PROCES

Potvrđeno da je Michael Jackson ostavio oporuku

Detalji još nisu poznati, no navodno je otac Joe isključen iz oporuke, a majka Katherine bi trebala dobiti imanje Neverland

(MWN)
Više o

Michael Jackson

,

oporuka

,

obitelj Jackson

Obitelj Michaela Jacksona medijima je u utorak priznala da postoji oporuka koju je pokojni pjevač potpisao prije sedam godina. Priznanje da oporuka postoji stiglo je samo dan nakon što je obitelj sudu tvrdila da oporuka ne postoji ta da Jacksonova 79-godišnja majka Katherine Jackson, treba biti imenovana upraviteljem sinova imanja u korist njegovo troje djece.

U ponedjeljak je pred sudom u Los Angelesu zakazano saslušanje vezano uz oporuku Michaela Jacksona, koji je prošloga četvrtka umro u Los Angelesu od zatajenja srca u dobi od 50 godina. Tijelo Michaela Jacksona trebalo bi biti prebačeno na njegov Neverland Ranch u planinskom zaleđu Santa Barbare, gdje bi u petak trebalo biti izloženo javnosti, a u nedjelju bi se održala privatna komemoracija u obiteljskom krugu. Dužnosnici okruga Santa Barbara objavili su u utorak navečer da ne mogu potvrditi te planove, jer nisu organizirali sve što je potrebno za velika javna okupljanja na tom području.

"Moji klijenti su nakon saslušanja upoznati s činjenicom da je ostavljena oporuka", izjavio je Londell McMillan, odvjetnik iz New York kojemu je Jacksonova majka povjerila zastupanje obitelji, no odvjetnik nije otkrivao pojedinosti iz oporuke.

Američki mediji izvijestili su da je iz nje isključen otac Joe Jackson, kojega je Michael u intervjuima optuživao za zlostavljanje u djetinjstvu. Nasuprot tome, majka Katherine, koja je uvijek bila najbliža osoba Michaelu i brinula se o njegovoj djeci, navodi se u izvješćima te joj je u ponedjeljak dodijeljeno privremeno skrbništvo nad djecom Michaela Jacksona. CNN i više drugih američkih TV mreža u noći na utorak je izvijestilo o planovima za odavanje počasti i privatnu komemoraciju zvijezdi popularne glazbe, koji je na vrhuncu slave bio osamdesetih godina.

Izvor: Hina

01.07.2009. 13:15:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh