« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
ROČIŠTE

Potvrđena prva optužnica protiv Ive Sanadera

Sanadera optužnica tereti da je kao zamjenik ministra vanjskih poslova primio 3,6 milijuna kuna provizije od zajma koji je austrijska Hypo banka sredinom 90-ih odobrila Hrvatskoj

Sanader pri uhićenju u Salzburgu
Više o

Ivo Sanader

,

USKOK

,

Hypo banka

,

Mate Granić

Nakon dvosatnog ročišta koje je bilo potpuno zatvoreno za javnost tužiteljica USKOKA Tamara Laptoš rekla je kako je u cjelosti potvrđena prva optužnica protiv bivšeg premijer Ivo Sanader koja ga tereti za ratno profiterstvo, to jest uzimanje 3,6 milijuna kuna provizije od zajma koji je austrijska Hypo banka sredinom 90-ih odobrila Hrvatskoj, piše Hina.

USKOK-ova tužiteljica brojnim je novinarima okupljenim ispred zagrebačkog Županijskog suda kazala da je optužno vijeće potvrdilo optužnicu zbog ratnog profiterstva te da je zadovoljna tom odlukom. Kratko je dodala da će spis sada biti dostavljen drugom vijeću koje će odrediti pripremno ročište na kojem će se odrediti početak suđenja.

Laptoš nije željela otkriti pojedinosti sa sjednice optužnog vijeća, kojim je predsjedala sutkinja Tanja Pavelin-Borzić, opravdavši se da je ročište tajno.

Sanadera prva optužnica tereti da je kao zamjenik ministra vanjskih poslova Mate Granića primio 3,6 milijuna kuna provizije od zajma koji je austrijska Hypo banka sredinom 90-ih odobrila Hrvatskoj.

Očekuju se izjave njegovih branitelja.

30.09.2011. 17:26:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh