« Svijet
objavljeno prije 14 godina
BRUXELLES

Potvrđen tajni sastanak izraelskog i turskog ministra

Prvi sastanak nakon napada na flotu za Pojas Gaze održan je na zahtjev Izraelaca

izrael gaza napad brodovi
izrael gaza napad brodovi (Getty Images)
Više o

pojas Gaze

,

Benjamin Netanyahu

,

Ahmet Davutoglu

,

Binyamin Ben Eliezer

,

Philosophical Transactions

,

GEO-IK-2

Turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu i izraelski ministar industrije, trgovine i rada Benjamin Ben Eliezer sastali su se u srijedu u tajnosti u Bruxellesu, u nastojanju da pokušaju pridonijeti prevladavanju krize između dviju zemalja, rekao je za France presse u četvrtak službeni turski izvor, želeći ostati anoniman.

"Sastanak je održan u srijedu u Bruxellesu na zahtjev Izraelaca", kazao je. "Već smo ranije Izraelcima prenijeli kakva su naša očekivanja od njih, a na sastanku u Bruxellesu smo ih ponovili", rekao je.

Izraelski su mediji u srijedu najavili ovaj sastanak, no iz ureda premijera Benjamina Netanyahua dobivena je samo djelomična službena potvrda. On je izjavio da je dao zeleno svjetlo za njegovo održavanje.

To je prvi izraelsko-turski sastanak na ministarskoj razini otkad su 31. svibnja izraelski komandosi napali međunarodnu pomorsku flotilu s humanitarnom pomoći za Pojas Gaze, pri čemu je poginulo devet turskih pomoraca. To je pogoršalo otprije vrlo loše odnose između starih saveznika.(hina/metro-portal)

01.07.2010. 11:39:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh