« Svijet
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
UFF

Potres u Japanu probudio vulkan

Potres jakosti 7,3, koji je u subotu ujutro pogodio južni Japan i u kojem je, prema dosadašnjim izvješćima, poginulo 11 osoba, izazvao je i manju erupciju vulkana Aso

Snažan potres probudio je Mont Aso
Snažan potres probudio je Mont Aso (Twitter)
Više o

Japan

,

vulkan

,

potres

,

Kumamoto

,

Mont Aso

Potres u Japanu, drugi u dva dana, udario je blizu Kumamota i ubio 11 ljudi, a istovremeno je probudio i obližnji vulkan Aso.

Japanska meteorološka agencija proglasila stupanj opasnosti od erupcije dva na skali od pet za vulkan koji je u prošlosti već bio aktivan. Mediji javljaju da je nakon potresa 760 ljudi zatražilo medicinsku pomoć u bolnicama. Vlasti su upozorile na štete u široj regiji, a stižu izvješća o ljudima zarobljenim u ruševinama zgrada, požarima, nestanku električne energije, rušenju mostova i rupama u zemlji.

Stanovnici koji žive u blizini brane napuštaju svoje domove zbog straha od urušavanja. Epicentar potresa bio je blizu grada Kumamoto, a zatresao je tlo u subotu 1,25 sat nakon ponoći na dubini od samo 10 km. Subotnji potres izazvao je upozorenje na tsunami koje je kasnije ukinuto, a nije bilo izviješća o nekim neredovitim pojavama u tri nuklearne centrale u toj regiji, rekao je visoki vladin dužnosnik.

 

16.04.2016. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh