« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca

Potres opet pogodio Kinu

Fotografija vijesti
Više o

Kina

,

potres

,

Sichuan

,

Guangyuan

,

Wen Jiabao

Novi snažan potres jačine 5,8 stupnjeva po Richteru pogodio je jučer jugozapad Kine pri čemu je poginula najmanje jedna osoba, a ozlijeđeno njih 400, i to svega nekoliko dana nakon što su deseci tisuća ljudi smrtno stradali u snažnom potresu u istom području, objavili su državni mediji. Naime, epicentar potresa bio je 40 kilometara od Guangyuana, u pokrajini Sichuan.

U novom potresu srušeno je više od 70.000 domova. U vrijeme potresa u tom su se području nalazile stotine vojnika s eksplozivom nastojeći doći do jezera koje prijeti novom katastrofom. Zabrinuti rastućom razinom vode u golemom jezeru Tangjiashan, dužnosnici žele probušiti rupu u brani prije no što ona popusti i izazove poplavu. Iz opreza su iz područja nizvodno od jezera iseljene tisuće ljudi.

Premijer Wen Jiabao, koji procjenjuje da bi broj žrtava prošlotjednog potresa mogao doseći 80.000, rekao je da najveću zabrinutost trenutno izazivaju sekundarne katastrofe poput odrona tla i poplava, epidemije i zbrinjavanje milijuna raseljenih ljudi.   (HINA)

25.05.2008. 22:56:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh