« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
IVO JOSIPOVIĆ

Potrebno je ispitati smjer razvoja Hrvatskih oružanih snaga

Pad dva hrvatska MiG-a 21 je ozbiljan udarac i povod za raspravu o smjeru razvoja Hrvatskih oružanih snaga, posebno Ratnog zrakoplovstva

Ivo Josipović
Ivo Josipović (CROPIX)
Više o

pad zrakoplova

,

Ivo Josipović

,

mig 21

,

putnički zrakoplov

"Pad dva zrakoplova zaista je ozbiljan udarac. Drago mi je da su piloti dobro, da su preživjeli a građaninu koji je stradao želim brz oporavak", rekao je Josipović odgovarajući na pitanja hrvatskih novinara u New Yorku, gdje sudjeluje na 65. godišnjem zasjedanju Opće skupštine UN-a.

Hrvatska je, po njegovim riječima, "pred važnim odlukama vezanim za razvoj obrambenog sustava", a zbog ekonomske krize koja ne pogoduje nabavci skupe opreme, poput zrakoplova, nalazi se "u raskoraku želja i mogućnosti".

Pad dva zrakoplova MiG-21 bit će povod za detaljne razgovore o smjeru razvoja Hrvatskih oružanih snaga, posebno zrakoplovstva, u kojim će se poštivati zahtjevi sigurnosti ali i mogućnosti proračuna, istakao je.

Josipović je dodao kako je sreća da je Hrvatska u sastavu NATO saveza, pa može kombinirati svoje obrambene mogućnosti s obrambenim mogućnostima NATO-a. Na pitanje treba li Hrvatska ponovo razmotriti soluciju koju je prihvatila Slovenija, povjerivši NATO-u zaštitu svog zračnog prostora, odgovorio je da "sve solucije ostaju otvorene". (hina/metro-portal)

23.09.2010. 20:30:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh