« Kultura
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
VK8

Potpuno besplatan Velesajam kulture br. 8 uskoro u Studentskom centru

Od 15. do 18. prosinca moći ćete uživati u blagodatima Velesajma kulture

Velesajam kulture 8
Više o

Studentski centar

,

Velesajam kulture

Velesajam kulture, tradicionalna manifestacija Kulture promjene Studentskog centra, održat će se ove godine od 15. do 18. prosinca, i to po 8. put. Na ovogodišnjem Velesajmu, cilj nam je i dalje raznovrsnim te bogatim kulturnim programom promovirati autorski rad širokog kruga sudionika u području umjetnosti (kazalište, performans, ples, film, književnost, likovna i glazbena umjetnost, dizajn), različitih vještina i znanja.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

U glavnom dijelu programa  Velesajma  ( 15.-18.12.) bit ćete svjedoci vrlo zanimljivog i raznolikog programa, koji će, vjerujemo, zadovoljiti i najzahtjevnija kulturna nepca.

U Galeriji SC predstavit ćemo mlađu generaciju ruskih umjetnika u programu „Once upon a present / Bilo jednom u sadašnjosti"  koji će ujedno označiti i završni segment programa Slobodne veze: Linije kretanja usmjerenog ka istočno europskim suradnjama. 
U istom prostoru održat će se i naš stalni program 'Reci više',  na kojem će sudionici  predstaviti nove ideje iz svijeta umjetnosti.

U filmskom dijelu programa „XX", uživat ćemo u radovima mladih hrvatskih filmašica, od kojih su neke već polučile i međunarodne uspjehe, poput Dalije Dozet, Nede Radić, Sonje Tarokić, Hane Jusić i drugih...

Od kazališnih poslastica poslužit ćemo Vam predstave ; Love will tear us apart"  u koreografiji Saše Božića,Medeja"redateljice Marine Petković Liker,  "Ma and Al"  u režiji Ivice Buljana"15.12.2011."  tursko-njemačke koreografkinjeBegüm Erciyas te predstavu pod nazivom  „Nafta" ,  u brazilsko-hrvatskoj koprodukciji , premijerno izvedenu na ovogodišnjem festivalu „Perforacije".

Legenda eksperimentalnog kazališta  Damir Bartol Indoš uvest će nas u svijet sukoba u glazbenom performansu „Kriegsspiel/ Game of war: igra rata".

U programu Podvelesajam znanosti, fizičari, kemičari i biolozi odgovarat će na pitanja kako  je biti znanstvenik? Čemu služe eksperimenti i kako eksperimentirati? Dođite i saznajte!

Na Velesajmu kulture predstavit ćemo i novomedijski projekt Kulture promjene Hacklab I'MM te projekte nastale u sklopu radionica Artduino te Hackteria, a u suradnji s medijskim labom „Ljudmile" iz Ljubljane organizirat ćemo radionicu izrade  theremina te zajednički jam session s jazz muzičarima iz Hrvatske i Rusije.

Uz navedene programe, pozivamo Vas i promociju knjige „Soundtrack života" novinara te kritičara Angela Jurkasa,dvodnevnu manifestaciju  „Modni salon"  na kojoj će 15-ak najzanimljivijih mladih hrvatskih modnih dizajnera predstaviti svoj rad te filmsko-ekološki kviz  naziva „Kviz velesajamskih gradova" by Dada Jihad ( Mario Kovač i co).

Nevladina udruga, Sindikat biciklista koja se bavi promocijom biciklizma, zaštitom prava biciklista, unapređenjem uvjeta za bicikle te širenjem kulture biciklizma, na festivalu će sudjelovati s nizom predavanja, tribina i radionica.

U sklopu glazbenog programa Velesajma kulture ugostit ćemo eksperimentalni jazz trio iz Moskve Jazzator, koji će osim koncerta održati i  jazz radionicu (pjevanje i kompozicija) i jam session s nekoliko zagrebačkih jazz glazbenika,naše glazbene uzdanice  Žen i Olovni ples. Također, ugostit ćemo nekoliko hrvatskih dj-a.

***Kultura promjene ove se Međunarodne Godine Šuma kao jedina hrvatska predstavnica priključila međunarodnom projektu „Make a forest", koji se u 2011. realizira pod pokroviteljstvom Ujedinjenih Naroda.

U predvelesajamskom periodu ( ožujak-rujan), a u suradnji s udrugom BLOK,  održane su brojne radionice te predavanja pod zajedničkim nazivnikom „Urbani povrtnjak", čija je završna prezentacija održana na Urbanfest-u početkom listopada.

Također, u sklopu "Make a Forest" u studenom smo slušali  predavanje  Konrada  Kiša   „Razvoj i trenutno stanje privatnih šuma u Hrvatskoj", a  u  prosincu  očekujemo  predavače sa Sveučilišta u Rijeci i Beogradu  s temom„Energetski učinkovita javna rasvjeta u gradovima", predavanje i kratki tečaj permakulture  pod vodstvomIvana Gregova,  projekcije filmova na  temu stabla/šuma na završnoj izložbi Tree One Minutes u Klubu SC,  te još poneka svjetlosna i novomedijska šumska  iznenađenja u suradnji s  Hacklabom I'MM.

Više informacija uskoro potražite na www.sczg.unizg.hr odnosno na službenim stranicama festivala http://velesajam.sczg.hr.

06.12.2011. 13:42:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh