« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
NE ŽELI KOČITI NAPREDAK

Potpredsjednik srbijanske vlade podnio ostavku

Mlađan Dinkić podnio je ostavku dan nakon što je premijer Mirko Cvetković odlučio pokrenuti inicijativu u srbijanskom parlamentu za njegovu smjenu

Fotografija vijesti
Više o

Srbija

,

Mlađan Dinkić

,

ostavka

Dinkić je podnošenje ostavke obrazložio željom da ubrza svoj izlazak iz vlade i ne opterećuje rad parlamenta, istaknuvši kako želi da vlada do kraja mandata ostane stabilna te da on sam ne želi biti doživljen kao prepreka procesu približavanja Srbije europskim integracijama, prenosi Hina. 

U obrazloženju koje je uputio premijeru Mirku Cvetkoviću i predsjednici Narodne Skupštine Slavici Đukić Dejanović, Dinkić je najavio da će, kao predsjednik stranke G17 plus, predložiti novog kandidata za mjesto ministra gospodarstva i regionalnog razvoja, kao i nove ministre za mjesta koja pripadaju toj stranci prema koalicijskom sporazumu.

Dinkić će, kako je najavljeno, obavljati posao čelnika zastupničkog kluba G17 plus u srbijanskom parlamentu te da će ga zamjenjivati Suzana Grubješić, koja je do sada predvodila zastupnike te stranke u parlamentu. Mediji najavljuju kako će i ministrica za Nacionalni investicijski plan Verica Kalanović, također iz G17 Plus, u srijedu podnijeti ostavku na dužnost što će, računajući i Dinkićevu, biti treća ostavka ministara iz te stranke, nakon što je nedavno ostavku podnio i ministar zdravstva Tomica Milosavljević.

Potpredsjednik srbijanske vlade i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić, u izjavi koju prenosi agencija Beta, kazao je kako je odluka G17 plus da ostane u vladi razumna te da ne postoje formalni razlozi za prijevremene izbore dok postoji parlamentarna većina. "Mislim da je odluka G17 da ostane u vladi razumna odluka koja može unijeti malo mira u međustranačke odnose", izjavio je Dačić te ocijenio kako je odluka premijera Cvetkovića da pokrene postupak za smjenu Dinkića bila politički potez s mnogo političkog rizika.

Predsjednik srbijanske vlade Cvetković u ponedjeljak je pokrenuo postupak za razrješenje potpredsjednika vlade i ministra gospodarstva i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića i državnog tajnika u ministarstvu financija Slobodana Ilića te je idućih dana najavio rekonstrukciju vlade. Dinkić je tu odluku prihvatio najavivši kako će njegova stranka ostati u vladi te da će uskoro dati prijedloge za imenovanje svojih ministara.


15.02.2011. 20:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh