« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
PRVA ČETIRI MJESECA

Potpomognutom oplodnjom ostvareno 40 trudnoća više nego lani

Potpredsjednik vlade Darko Milinović izrazio je zadovoljstvo dobrim rezultatima novog Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji

Darko Milinović potpomognuta umjetna oplodnja
Darko Milinović potpomognuta umjetna oplodnja (CROPIX)
Više o

trudnoća

,

Darko Milinović

,

zakon

,

lezbijka

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović rekao je večeras u razgovoru za Dnevnik Nove TV da je u prva četiri mjeseca ove godine u postupcima medicinski potpomognute oplodnje ostvareno 40 trudnoća više nego u istom razdoblju lani.

Govoreći o rezultatima novog Zakona o medicinski potpomognutoj opolodnji, Milinović je rekao da "Vuk Vrhovac" ima sedam trudnoća više nego lani, KBC u Petrovoj 12, "Sestre milosrdnice" i jedna privatna poliklinika po devet trudnoća više nego lani te Osijek tri trudnoće više.

Napomenuo je da to nisu njegovi podaci, nego podaci stručnjaka. "Ja nisam kriv ako nekome smetaju ovi dobri rezultati", rekao je potpredsjednik vlade i ministar zdravstva Darko Milinović. Dodao je da je "zabilježena prva trudnoća iz odmrznute jajne stanice u Rijeci" i da je dva sata prije emisije dobio informaciju o takvoj uspješnoj trudnoći u Zagrebu. (hina/metro-portal)

17.05.2010. 22:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh