« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
DOSTOJAN POKOP

Posmrtni ostaci misionara sutra se dopremaju u Italiju

"Tijela talijanskog volontera i hrvatske redovnice ubijenih u Kirembi dopremit će se u Italiju" rekao je talijanski konzul u Burundiju

Fotografija vijesti
Više o

misionari

,

Burundi

,

Lukrecija Mamić

Nakon što su brutalno ubijeni u pljački na sjeveru Burundija, tijela hrvatske redovnice i talijanskog laika bit će dopremljena sutra ujutro u Italiju, prenosi Hina.

"Tijela talijanskog volontera i hrvatske redovnice ubijenih u Kirembi dopremit će se u Italiju. U Budžumburi će ih ukrcati na zrakoplov Brussels Airlinesa i u četvrtak će stići u Rim", izjavio je za agenciju France Presse talijanski konzul u Burundiju Guido Guirini.

Tijela Francesca Bazzanija, volontera udruge Ascom iz Legnaga, bit će zatim prevezeno u "Veronu, gdje živi njegova obitelj", a Lukrecija Mamić, redovnica Družbe sestara službenica milosrđa (Ancelle della Carita), bit će pokopana u grobnici svoje vjerske zajednice u Bresciji, na sjeveru Italije, po istom izvoru.

Talijanski laik i hrvatska redovnica ubijeni su, a talijanska redovnica je ozlijeđena u napadu na katoličku misiju pokraj bolnice u Kirembi, oko 140 km sjeverno od Budžumbure, uz ruandsku granicu, koji se dogodio u noći na ponedjeljak.

U ponedjeljak su u susjednom mjestu uhićena dvojica mlađih muškaraca za koje burundske vlasti tvrde da su počinitelji ovog dvostrukog ubojstva, okarakteriziravši napad kao razbojstvo.

"Ozlijeđena redovnica treba u srijedu stići u Italiju", rekao je u utorak navečer talijanski konzul, najavivši "odlazak svih talijanskih liječnika i sestara koji rade u bolnici u Kirembi" u srijedu poslijepodne.

"Riječ je o pet liječnika i dvjema sestrama koji su u stanju šoka i žele što prije napustiti zemlju", dodao je.

"To je golem gubitak za bolnicu, za zajednicu, pa i za sve obližnje pokrajine budući da su ljudi dolazili po liječničku pomoć čak iz prijestolnice", izrazio je žaljenje čelnik općine Kirembe Gervais Miburo.

30.11.2011. 10:57:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh