« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
hi-tech school

Posjetite iTunes Sveučilište

Od sada će svi koji imaju internet moći skidati predavanja s najrenomiranijih svjetskih sveučilišta

(Getty Images)
Više o

iTunes

,

iTunes sveučilište

,

online predavanja

Dakle, sva znanja velikih poslovnih stručnjaka dostupna studentima visokih škola od sad su dostupna i svima onima koji imaju pristup internetu.

Francuska poslovna škola HEC iz Pariza pokrenula je projekt u kojem je studentima dan iPod Touch tako da mogu skidati predavanja s interneta.

Trend je zahvatio stotine sveučilišta i poslovnih škola koji snimaju predavanja, seminare i konferencije koje kasnije postaju dostupne preko internetskih stranica poput iTunesa i YouTubea.

Judge Business School Sveučilišta Cambridge, Fuqua Business School te Yale School of Management stavljaju sadržaj predavanja na iTunes Sveučilište (eng. iTunes University-iTunes U) koje je dio online trgovine iTunesa.

U čemu je fora? Pa oni čiji budžet ne dozvoljava nekoliko godina boravka na visokim školama mogu simulirati pohađanje predavanja od kuće ili s posla; iz teretane ili kafića, itd.

Ono što će se štedljivima naročito dopasti je činjenica da je skidanje s interneta potpuno besplatno.

Pariška HEC škola službeno će pokrenuti svoju verziju iTunes U-a unutar sljedećih nekoliko mjeseci, no testni model prisutan je još od 2006.

Projekt je rezultat eksperimenta kojeg su proveli u suradnji s Appleom - svi student pri HEC-u dobili su iPod Touch. Snimke predavanja tako se mogu pregledavati putem Iphonea.

Studenti su oduševljeni ovim novitetom. Osim predavanja, snimaju se i studentske prezentacije koje kasnije mogu skinuti s interneta i zatim analizirati.

Jedna od dodatnih prednosti je i popis često postavljanih pitanja.

YouTubeEDU projekt je pokrenut u 3. mjesecu ove godine. On se temelji na brojnim kanalima različitih sveučilišta na kojima se prikazuju predavanja i rasprave. Još valja spomenuti i Academic Earth koji sadrži video predavanja s američkih sveučilišta poput Harvarda, Yalea i Princetona te ponajviše Stanforda.

No, iTunes U je izazvao najviše interesa. Iz Oxforda tvrde da je dosad obavljeno preko milijun "skidanja" s njihovog iTunes kanala, a sa Stanforda se hvale da je isti broj skidanja njihova kolegija o stvaranju iPhone aplikacija zabilježen u samo tjedan dana


17.10.2009. 10:42:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh