« Ekosfera
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
GRETA

Posebna projekcija filma "Greta"

Dokumentarni film „Greta" govori o životu mlade švedske klimatske aktivistice Grete Thunberg

Greta
Greta (Arhiva)
Više o

film

,

Greta Thunberg

Posebna projekcija dokumentarnog filma "Greta" i rasprava s mladima o klimatskim izazovima, održat će se u utorak, 19. listopada 2021., od 15:00h do 18:00h, u velikoj dvorani Kino Tuškanac.

Prije projekcije filma, mladi će imati priliku intervjuirati Tomislava Ćorića, ministra gospodarstva i održivog razvoja, o tome što nas očekuje do 2030. u vezi s klimatskim promjenama i kako se Hrvatska priprema za COP26. Publiku će pozdraviti i švedska veleposlanica Diana Helen Madunic i veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Simon Derek Thomas koji će biti dostupni za pitanja i raspravu na kraju filma.

Dokumentarni film „Greta" govori o životu mlade švedske klimatske aktivistice Grete Thunberg. U dobi od 15 godina započela je školski prosvjed zbog klime ispred zgrade švedskog parlamenta i postala poznata po svojim razgovorima sa svjetskim političarima i obraćanju šefovima država u Ujedinjenim narodima, ali i po motiviranju milijuna mladih ljudi širom svijeta da razmisle o klimatskim izazovima. U ožujku 2019. Greta je bila nominirana za Nobelovu nagradu za mir, a časopis Time proglasio ju je osobom godine. Na Globalni dan akcije, 6. studenog film kreće u kino distribuciju diljem Hrvatske.

Nakon filma, slijedi neformalna rasprava s mladima o tome koliko je svatko spreman promijeniti sebe kako bi doprinijeli klimatskim ciljevima.

Organizatori događaja su Terra Hub, Zelena energetska zadruga - ZEZ, Društvo za oblikovanje održivog razvoja - DOOR i Greenpeace Hrvatska (okupljeni u neformalnoj koaliciji za zeleni oporavak, ref. Poziv na zeleni oporavak). Partneri projekta su Veleposlanstvo Švedske, Veleposlanstvo Velike Britanije, Impact House i uz medijsku podršku radija yammat.fm.

S obzirom da je zbog epidemioloških mjera ograničen broj mjesta u dvorani, molimo zainteresirane novinare da najave svoj dolazak do ponedjeljka, 18.10.2021. Sudionici će biti na raspolaganju za izjave nakon filma, od 17:30 - 17:40 sati. 

15.10.2021. 18:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh