« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
ZANIMLJIV DAN U PORTUGALU

Portovo osvajanje naslova zasjenio nastup Leirie s 8 igrača

Iako je Porto osigurao naslov sva pozornost medija bila je koncentrirana na klub Uniao de Leiria koji je na teren istrčao sa svega 8 igrača

Hrabra osmorka Uniao de Leirie
Hrabra osmorka Uniao de Leirie (AFR)
Više o

Portugal

,

Porto

,

bojkot utakmica

,

neisplata plaća

,

Uniao de Leiria

Dva kola prije kraja prvenstva Porto je osigurao 26. naslova portugalskog nogometnog prvaka, nakon što je Benfica na gostovanju kod Rio Avea odigrala 2:2, no kolo je obilježila farsa u Leiriji gdje je Uniao de Leiria dočekala Feirense sa svega osam igrača, javlja Hina.

Uoči zadnjih 180 minuta Porto ima šest bodova više od Benfice, a bolji je u međusobnom skoru. "Nije bilo lako, međutim uspjeli smo. Sretan sam i ponosan," kazao je napadač Porta Hulk koji je utakmicu između Rio Avea i Benfice pratio u jednom restoranu.

"Sada možemo započeti sa slavljem," dodao je nakon što je utakmica završila.

Portu je to 26. naslov u povijesti, osmi u zadnjih deset godina, ali i prvi pod vodstvom Vítora Pereire, bivšeg pomoćnika Andrea Villasa-Boasa. Kada je Villas-Boas preselio u Chelsea mnogi su sumnjali u Pereiru, no sve ih je demantirao.

"Znam da mnogi nisu vjerovali u moje znanje i mogućnosti, no vjerujem kako sam ih sada demantirao. Ovo je za mene jedan od najsretnijih trenutaka u karijeri," kazao je 43-godišnji Pereira.

Uniao de Leiria je odigrala utakmicu protiv Feirensea sa svega osam igrača, jer je prije susreta čak 16 nogometaša Leirie odbilo igrati zbog neisplaćenih, a obećanih plaća. Predsjednik kluba Joao Bartolomeu branio se da je malijski nogometaš Keita ukrao torbu s novcima neposredno prije početka dvoboja.

"Keita mi je uzeo torbu sa 6000 eura i u dresu s kopačkama odjurio sa stadiona", jadao se predsjednik.

Leiria je ipak odigrala utakmicu s osam igrača jer bi da se susret nije igrao automatski bila izbačena iz Prve lige i drastično kažnjena. Osmorica preostalih igrača domaćih slikalo se za povijest prije utakmice, hrabro se borili i primili prvi zgoditak tek na kraju prvog poluvremena. Feirense je slavio 4:0, a Leiria je posljednja na tablici i sigurno ispada.

Porto vodi na ljestvici sa 69 bodova, Benfica ima 63, a Braga 59 bodova. Četvrti je Sporting sa 53 bodova, a peti je Marítimo sa 48 bodova.

30.04.2012. 10:53:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh