« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
prestrašno

Porezna uprava upala na svadbu i tražila papire i potvrde od osoblja i muzičara

Događaj nakon kojeg čitatelj zažali što živi u Hrvatskoj - brojni su komentari na forumima

(Getty Images)
Više o

Drinovci

,

Željko Galić

Dok su mladenci na vjenčanju koje se održavalo u Drenovcima pored Vinkovaca nakon ponoći veselo prikupljali poklone, neugodno ih je iznenadila porezna inspekcija koja je došla provjeriti rad tamburaškog sastava koji je bio zadužen za zabavljanje gostiju.

Naime, na vjenčanje su kao nepozvani gosti došli inspektori Ministarstva financija i Porezne uprave iz Vinkovaca, a u pratnji su im bili policajci. Inspektori, prema riječima svatova, nisu kontrolirali uredne dozvole vlasnika objekta s kojima su roditelji mladoženje imali uredan ugovor već su na meti inspektora bili su glazbenici, od kojih su tražili potvrdu da plaćaju naknadu ZAMP-u, a od snimatelja obrtnice, prenosi Večernji list.

Osim toga, inspektori, koji su na vjenčanje "upali" tijekom rezanja torte, od susjeda, prijatelja i rodbine obitelji Mesec, koji su rodbini i prijateljima te večeri pomagali u podjeli hrane i pića, zahtijevali da im pokažu ugovore o djelu.

Voditelj porezne uprave Vinkovci: Radilo se o redovnom postupku

Roditelji mladoženje, Ljuba i Antun Mesec ogorčeni su postupanjem inspektora "koji su pokvarili slavlje i ponizili ih". Ipak, pojavila se spekulacija sa je inspekciju poslao vlasnik konkurentske dvorane, ali Meseci to smatraju nevažnim naspram "emotivne štete koja im je nanesena".

Voditelj vinkovačke porezne uprave Željo Galić o načinu na koji je inspekcija upala na vjenčanje u Drenovcima nema nikakve primjedbe. "Radilo se o redovitom postupanju u opisu radnih mjesta naših djelatnika. Ne vidim ništa čudno ni u tome što su radili poslije ponoći i vikendom, normalno je da se nadzor obavlja u vrijeme dok traje djelatnost koja se želi kontrolirati", komentirao je hladno Galić.

28.11.2009. 01:36:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh