« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
HZZO:

Porezna olakšica za dopunsko osiguranje bit će priznata i bez pismene potvrde

U poreznoj prijavi dovoljno je upisati iznos premije koji će se provjeriti na temelju podataka koje je HZZO dostavio Poreznoj upravi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Srđan Vrančić/Cropix)
Više o

HZZO

,

dopunsko zdravstveno

,

porezna prijava

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) priopćio je da će porezna olakšica za uplaćene premije dopunskog zdravstvenog osiguranja za 2009. godinu biti priznata i bez pismene potvrde, pa zbog toga Zavod ove godine neće dostavljati potvrde o uplaćenim premijama na kućne adrese.

U poreznoj prijavi dovoljno je upisati iznos premije koji će se informatički provjeriti na temelju podataka koje je HZZO dostavio Poreznoj upravi. Ako će se navedeni iznos podudarati s podatkom dostavljenim od HZZO-a, priznat će se kao porezna olakšica.

Svi koji žele saznati koliku su premiju dopunskog zdravstvenog osiguranja uplatili u prošloj godini, taj podatak mogu dobiti na web stranici HZZO-a, na besplatnom telefonu 0800 7989, na e-mail adresi dopunsko@hzzo-net-hr i osobno u područnim uredima HZZO-a.

Stanje mogu provjeriti i na govornom servisu HZZO-a koji je dostupan na broju telefona 01/365 9015 do 1. ožujka 24 sata na dan, uz unos OIB-a. (hina/metro-portal)

Sve o poreznim olakšicama i načinu ostvarivanja povrata poreza pročitajte na Profitiraj.hr

04.02.2010. 16:46:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh