« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
davis cup

Poreč očekuje puno Čeha na polufinalnom susretu

Hrvatski teniski savez dobio je kaznu od 24 tisuće dolara zbog održavanja susreta u Poreču, ali raspoloženje uoči dvoboja je izvrsno

(Srećko Niketić/CROPIX)
Više o

Davis Cup

,

Poreč

,

Radimir Čačić

,

Žatika

,

HTS

,

ITF

,

Edi Štifanić

Predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Radimir Čačić i gradonačelnik Poreča Edi Štifanić održali su tiskovnu konferenciju u povodu polufinalnog Davis Cup susreta Hrvatska - Češka.

Dvoboj hrvatskih i čeških tenisača održat će se u porečkoj dvorani Žatika od 18. do 20. rujna i jedan je od najvažnijih sportskih događaja u Hrvatskoj ove godine.

Još donedavno se dvojilo gdje će se susret održati te je predsjednik HTS-a najviše riječi na konferenciji posvetio upravo nastojanjima da Poreč bude domaćin dvoboja.

Međunarodni teniski savez (ITF) protivio se tome da se polufinale važnog Davis Cupa igra u tako malom gradu i izjavio da je to u suprotnosti s pravilnikom o Davis Cupu.

Čačić kaže da se Poreč jedini od svih gradova bio javio na prvi poziv da iznesu svoju kandidaturu za domaćina. Tek nakon razgovora s gradonačelnicima drugih gradova, zanimanje su iskazali Split i Varaždin ali s neprihvatljivim ponudama.

U međuvremenu su i Česi izrazili nezadovoljstvo zbog dugotrajnog biranja grada domaćina.

ITF je ipak prihvatio Poreč kao organizatora susreta, ali je kaznio Hrvatski teniski savez sa 24.000 dolara zbog nepoštivanja Davis Cup pravilnika. HTS je dobio i zabranu da Poreč ubuduće bude domaćin polufinala tog natjecanja.

Tako je Poreč nakon pohvala za odličnu organizaciju susreta s Čileom i SAD-om kažnjen a iz HTS-a poručuju da će se na ovu zabranu žaliti.

Susret protiv Čeha porečki gradonačelnik Edi Štifanić iskoristit će za turističku promociju njegova grada.

Kaže da je interes čeških turista za ovaj susret velik te da su mnogi već rezervirali smještaj. U Poreč će između ostalih doći češki predsjednik Václav Klaus i gradonačelnik Praga pa ovaj događaj treba iskoristiti za promoviranje sljedeće turističke sezone.

Ulaznice za dvoboj Hrvatska - Češka puštene su u prodaju prije dva tjedna a dosada je prodano njih oko 30 posto. Cijene ulaznica su po 150 kuna za petak i nedjelju kada su na rasporedu pojedinačni dvoboji, dok za subotnji susret parova ulaznice koštaju 100 kuna. Ulaznice za sva tri dana mogu se kupiti za 350 kuna.

Izbornik naše reprezentacije Goran Prpić izjavio je da je atmosfera u momčadi odlična i da imamo dobru priliku da nakon 2005. i osvajanja Davis Cupa ponovno uđemo u finale. Sastav reprezentacije vjerojatno će biti isti kao i protiv SAD-a s mogućnosti da se reprezentaciji priključi i Mario Ančić.

Susret će se odigrati na zemljanoj podlozi, jednako kao i četvrtfinalni protiv SAD-a prošloga mjeseca.

24.08.2009. 16:09:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh