« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
GRAND PRIX

Na Hanžek dolazi osam svjetskih prvaka

Zagrebački atletski miting od iduće godine ulazi u World Athletic Challenge – samo jednu razinu ispod Dijamantne lige

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Spota/CROPIX)
Više o

Ivana Brkljačić

,

Grand Prix miting

,

Hanžek

,

Hanžekovićev memorijal

Osam svjetskih prvaka, jednako toliko doprvaka i pet osvajača brončanih odličja iz Berlina, te dvadesetak nositelja odličja s Olimpijskih igara u Pekingu nastupit će na ovogodišnjem atletskom Grand Prix mitingu u Zagrebu, popularnom 'Hanžeku', a glavna zvijezda bit će naravno naša svjetska prvakinja - Blanka Vlašić.

Tjedan dana prije početka mitinga na stadionu Mladosti nova direktorica mitinga i hrvatska rekorderka u bacanju kladiva Ivana Brkljačić novinarima je predočila startnu listu mitinga koja, po njezinim riječima, može biti i jača.

"Konačnu listu saznat ćemo nakon velikog mitinga u Zürichu u petak i nadamo se da neće biti otkaza. Po meni su najveće zvijezde mitinga hrvatski atletičari na čelu s Blankom Vlašić, te finalistima Svjetskog prvenstva Andraszom Haklitsem i Sandrom Perković, a potrudili smo se da svi oni imaju dostojnu konkurenciju. Zbog ozljede u Berlinu izgubili smo olimpijskog prvaka na 110 metara s preponama, Kubanca Darona Roblesa, ali smo zato doveli olimpijsku prvakinju na 200 metara Victoriu Campbell-Brown", kazala je Brkljačić.

Na startnoj listi zagrebačkoga mitinga koji počinje 31. kolovoza su i svjetski prvaci Slovenac Primož Kozmus (kladivo), Christian Cantwell (kugla), Steve Mullings i Michael Frater (4x100 metara), Ryan Brathwaite (110 metara prepone), Melaine Walker (400 metara prepone) i Yargelis Savigne (troskok).

Zagrepčani će svjetske atletske zvijezde moći pozdraviti već u subotu na Trgu Bana Jelačića, a u tijeku je i dotjerivanje stadiona Mladosti na kojem se postavljaju dodatne montažne tribine i obnavlja trkačka staza.

Direktorica Brkljačić je izrazila zadovoljstvo što će zagrebački miting sljedeće godine ući među deset svjetskih mitinga pod nazivom World Athletic Challenge, što je samo jedna razina ispod prestižne Dijamantne lige.

"Odgovorno tvrdim da će Zagreb jednog dana ući i u najjaču Dijamantnu ligu. Naš miting već sada po kvaliteti i postignutim rezultatima pripada svjetskoj eliti, a naš jedini problem je nedostatni kapacitet stadiona", zaključila je Brkljačić.

Izvor: Hina

24.08.2009. 13:02:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh