« Hi-tech
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
ZANIMLJIVO

Popustljivije prema nacističkim simbolima u igricama

Sve računalne igre koje se namjeravaju prodavati na njemačkom tržištu moraju proći kontrolu USK-a koje određuje dobnu granicu prikladnosti igre

Svašta se nađe u igricama
Svašta se nađe u igricama (Arhiva)
Više o

računalne igre

,

igrice

,

nacistički simboli

Računalne igre koje sadrže neustavne simbole poput nacističkih mogle bi ubuduće biti dopuštene, objavilo je njemačko regularno tijelo USK.

Odredba njemačkog kaznenog zakona dopušta da se takva simbolika koristi na "društveno prihvatljiv" način i sada bi se mogla primjenjivati u igrama, kao što se primijenjuje u filmovima.

"U tom kontekstu to znači da se simboli neustavnih organizacija mogu koristiti u umjetničke ili u znastvene svrhe ili u svrhu opisa povijesnih događaja", rekla je ravnateljica USK-a Elisabeth Secker.

Na primjer, igre koje jasno iskazuju protivljenje neustavnim organizacijama mogle bi biti shvaćene kao društveno prihvatljive i zato dopuštene.

Sve računalne igre koje se namjeravaju prodavati na njemačkom tržištu moraju proći kontrolu USK-a koje određuje dobnu granicu prikladnosti igre.  

Producenti igra koje sadrže neustavne simbole dosad se tom tijelu nisu mogli niti obratiti. Sada će moći, a poseban odbor USK-a odlučivat će od slučaja do slučaja hoće li dopustiti prodaju.

10.08.2018. 10:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh