« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
KIŠE NEMA MILOSTI

Poplave prijete i Đakovštini

Dosad je palo gotovo 90 litara kiše po četvornome metru, a u općini Levanjskoj Varoši izlio se kanal Breznica te prijeti selima među kojima je najteže u Ratkovu Dolu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Glibušić/CROPIX)
Više o

nevrijeme

,

kiša

,

izvanredno stanje

,

poplava

,

Slavonija

Kiša, koja od nedjelje neprestano pada u Đakovštini, uzrokuje velike teškoće u sve više naselja u tom dijelu Osječko-baranjske županije.

Dosad je palo gotovo 90 litara kiše po četvornome metru, a u općini Levanjskoj Varoši izlio se kanal Breznica te prijeti selima među kojima je najteže u Ratkovu Dolu, gdje je voda prodrla u dvorišta i gospodarske zgrade i stigla do kućnih pragova.

Ondje su se, doznaje se od načelnika Slavka Tidlačke, izlili potoci Đuranovac i Bazovac, a voda se slijeva s obronaka Dilja pa je zatvorena cesta Slobodna Vlast-Ratkov Dol. Zatvorena je i cesta Đakovo-Dragotin zbog prijetnje lateralnog kanala.

Zbog obilne kiše, prelili su se i zamutili bunari u naseljima na području općine Drenja, čiji je načelnik Slavko Dešić rekao kako je Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije jutros zabranio bunarsku vodu za piće. Voda će biti dopremljena u cisternama. Prati se i stanje na akumulaciji Boroviku, čije staro jezero, ako kiša ne stane, prijeti izlijevanjem.

Dobrovoljno vatrogasno druđtvo u Đakovu primilo je mnogo dojava o poplavljenim podrumima u gradu i prigradskim naseljima, poput Budrovaca i Piškorevaca, gdje se voda iz odvodnih kanala prelila u dvorišta i vrtove te prijeti prodorom u kuće.

Đakovački vatrogasci intervenirali su i kod Plodina, kojima je voda prijetila zbog nizinske točke na kojoj je taj trgovački centar. Đakovački gradonačelnik Zoran Vinković, pošto je obišao kritične točke, od Hrvatskih je voda zatražio da proglase mjere izvanrednog stanja zaštite od poplava. (hina/metro-portal)

 

01.06.2010. 16:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh