« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
RAZLIČITE VARIJANTE

Popijač još uvijek nema konkretan model pomoći gospodarstvu

Zadovoljan sam što smo u dvadesetak dana izazvali veliku pozornost čak i ne izlazeći s konkretnim modelom, kaže Popijač

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/Cropix)
Više o

Đuro Popijač

,

hrvatsko gospodarstvo

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač nije danas ništa konkretno rekao o mogućem osnivanju interventnog fonda za pomoć gospodarstvu, koji su najavili neki mediji, istaknuvši kako još nitko nije službeno predstavio konkretan model i način na koji bi se ta ideja realizirala.

''Dobro je da se povela rasprava o tome, vidim raznorazne modifikacije i reakcije, čak i najave mogućnosti određenih financijskih instrumentarija'', odgovorio je Popijač na novinarski upit nakon Sedmog ministarskog vijeća Energetske zajednice dodavši kako postoji nekoliko različitih varijanti direktne ili indirektne pomoći gospodarstvenicima.

''Raduje nas i najava guvernera HNB-a da je i tu moguće značajnija intervencija i otvaranje tog kanala pomoći gospodarskom sustavu'', kazao je Popijač komentirajući jučerašnju izjavu guvernera Željka Rohatinskog da je središnja banka spremna na proaktivnu monetarnu politiku, ako takva politika postoji i na razini zemlje, čime bi gospodarstvo moglo dobiti na raspolaganje oko 10 milijardi kuna.

''Osobno sam zadovoljan što smo u dvadesetak dana, koliko sam na ministarskoj dužnosti, izazvali veliku pozornost čak i ne izlazeći s konkretnim modelom pomoći gospodarstvu'', rekao je Popijač dodavši kako će Vlada sigurno pronaći "barem jedan od mogućih modela budućeg načina pomoći tvrtkama u teškoćama". (hina/metro-portal)

18.12.2009. 16:38:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh