« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
IAEA:

Ponuda Iranu još uvijek je na stolu

Iz Međunarodne agencije za atomsku energiju poručuju da ''nastavljaju raditi kao nepristran posrednik'' i nadaju se da će se postići sporazum

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

IAEA

,

nuklearno oružje

,

Iran nuklearni program

,

obogaćivanje urana

,

Gill Tudor

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) rekla je u srijedu da se još uvijek nada sklopiti sporazum o obogaćenom uranu između Irana i velikih sila, unatoč iranskom odbijanju uvjeta koji bi trebali spriječiti da se nuklearni materijal iskoristi za izradu atomske bombe.

Diplomati upućeni u kontakte Irana s UN-ovom agencijom za atomsku energiju u utorak su rekli da je Teheran prije dva tjedna obavijestio IAEA da ne može prihvatiti središnje aspekte nacrta sporazuma. SAD je je teheranski odgovor brzo odbacio kao "nedogovarajući".

Glasnogovornica IAEA Gill Tudor je, međutim agenciji Reuters rekla da je "prijedlog koji je IAEA iznijela u listopadu 2009. podržan od Francuske, Rusije i Sjedinjenih Država, još uvijek na stolu".

"IAEA nastavlja raditi u dobroj vjeri kao nepristran posrednik. Nadamo se da će biti postignut sporazum između strana što prije kako bi se doprinijelo uspostavi povjerenja", rekla je Tudor. (hina/metro-portal)

20.01.2010. 22:25:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh