« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
MICANJE S MRTVE TOČKE

Ponovo kreću pregovori o vlasti u BiH

Pregovori o uspostavi nove vlasti na razini države BiH bezspješno se vode od izbora koji su u toj zemlji provedeni u listopadu 2010. godine

Fotografija vijesti
Više o

Bosna i Hercegovina

,

Dragan Čović

,

Zlatko Lagumdžija

Unutar sljedećih tjedan dana ključne polotičke stranke u BiH trebale bi nastaviti pregovore o uspostavi vlasti u toj zemlji, piše Hina.

U izjavi koju u ponedjeljak prenosi sarajevski "Dnevni avaz" predsjednik Glavnog odbora SDP-a Damir Hadžić demantirao je medijska nagađanja kako su predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija i predsjednik HZ BiH Dragan Čović već postigli dogovor da novi predsjedatelj Vijeća ministara BiH bude kandidat HDZ-a, no naznačio je kako je i to moguće.

Istodobno je odbacio mogućnost prihvaćanja ultimativnih zahtjeva koje postavlja predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tražeći za kandidate njegova Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Srpske demokratske stranke (SDS) četiri ministarska mjesta, uključujući tu i poziciju ministra vanjskih poslova BiH.

Glasnogovornik HDZ BiH Mišo Relota potvrdio je kako u toj stranci i dalje inzistiraju da njihov kandidat bude na čelu novog Vijeća ministara BiH.

Pregovori o uspostavi nove vlasti na razini države BiH bezspješno se vode od izbora koji su u toj zemlji provedeni u listopadu 2010. godine. Tada su najveći broj glasova na području Federacije BiH dobili SDP i Stranka demokratske akcije (SDA) te HDZ BiH i HDZ 1990., a u Republici Srpskoj Dodikov SNSD te SDS.

22.08.2011. 12:04:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh