« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci
OSOBA TJEDNA - Eduardo da Silva

Ponovno na terenu za mjesec dana

Fotografija vijesti
Više o

Eduardo da Silva

Dugo ga nismo vidjeli uživo, većina novinara još od 6. veljače u Splitu kada je Nizozemska na Poljudu s 3-0 potopila Hrvatsku. Tri tjedna kasnije, krvničkim startom Martin Taylor slomio mu je gležanj (fibulu i ligamente) odvojivši ga od terena na barem sedam mjeseci. No, sad je bio tu. Nakon mjeseci mukotrpnog oporavka, nešto više od stotinu dana provedenih u rodnom Brazilu, Eduardo da Silva došao je u Zagreb da, kako je rekao, očistiti glavu prije nastavka rehabilitacije u Londonu. Izgledao je svježe, pomalo iznenađen koliko ga je novinara dočekalo. Na sreću, najmukotrpniji dio oporavka sada je iza najboljeg strijelca Bilićevih ‘boysa’. Od terena ga dijeli još mišljenje Arsenalovih liječnika, no kako stvari stoje devetka ‘topnika’ s trenažnim procesom mogla bi započeti za mjesec dana. Iako je zračio smirenošću, osjetilo se da Eduardu silno nedostaje nogomet. Nostalgiju za najdražom igračkom, loptom, posebno je osjetio za vrijeme Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj.

Posebno teško Eduardu je bilo kad se čuo s izbornikom Slavenom Bilićem i nekim igračima prvog dana priprema uoči Europskog prvenstva. Kao pravi sportaš i kolega poželio je sreću svojim suigračima i posvetio se teškom i dugotrajnom oporavku.

Pratio je samo utakmice hrvatske reprezentacije, a patio nakon šokantnog ispadanja od Turske. Sada, nakon svega, psihički se priprema za povratak na nogometni travnjak. Tjelesne ozljede, za razliku od psihičkih, gotovo su zacijelile. Eduardo već trči, udara loptu. Istina, još ne punom snagom, ali ne osjeća smetnje. Iako, nerado će priznati ‘da ta lijeva noga nije jaka kao prije ozljede’.  Razvoj situacije, osim Duduove obitelji, najviše je razveselio izbornika Bilića i nogometni puk. Jer, Bilić ‘boysi’ nisu isti s Eduardom i bez njega. Najbolje se to vidjelo na Europskom prvenstvu. Zasigurno bismo s Eduardom u sastavu bili u finalu sa Španjolcima. A onda tko zna što bi bilo. Ovako, treba se strpjeti još malo, ne treba srljati. Kad smo skupa s Eduardom izdržali sve protekle mjesece oporavka, što je još mjesec dana? Sigurni smo da će Dudu uskoro tresti suparničke mreže baš kao nekoć, i pomoći Hrvatskoj da poboljša trenutačni položaj na Fifinoj ljestvici - peto mjesto.

Piše: Piše: Ato Kwamina Markin
07.08.2008. 20:33:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh