« Film
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
EFA NAGRADE

Pomozite glasovima Matanićevom Zvizdanu

Svi sudionici glasovanja imaju priliku osvojiti i nagradno putovanje - odlazak u europsku prijestolnicu kulture 2016., poljski grad Wroclaw

Lansirajte Matanića u zvijezde
Lansirajte Matanića u zvijezde (Arhiva)
Više o

Dalibor Matanić

,

glasanje

,

Nagrada publike

,

Europska filmska akademija

,

film Zvizdan

Samo vaši glasovi dijele nagrađivani film Dalibora Matanića od još jednog prestižnog priznanja - Nagrade publike Europske filmske akademije (EFA) za koju ove godine konkurira 12 najpopularnijih europskih naslova, među kojima su i posljednji film o Jamesu Bondu Spectre u režiji Sama Mendesa i Dankinja Toma Hoopera, priopćava HAVC.

Glasati se može narednih 10 dana (do 31. listopada), a sve što je potrebno jest kliknuti na OVAJ LINK, odabrati Zvizdan i lansirati ga u društvo uvijek rado gledanih naslova kao što su Almodóvarov Vraćam se, Benignijev Život je lijep, Jeunetova Amelie i Boyleov Milijunaš s ulice, koji su već ovjenčani ovom prestižnom nagradom.

Svi sudionici glasovanja imaju priliku osvojiti i nagradno putovanje - odlazak u europsku prijestolnicu kulture 2016., poljski grad Wroclaw, gdje se 10. prosinca dodjeljuju nagrade za ovogodišnja postignuća u europskom filmu.

Podsjetimo, Europska filmska akademija svake godine dodjeljuje nagradu za najbolji film po glasovima publike.

Među nominiranim filmovima nalaze se i posljednji u nizu nastavaka o agentu Jamesu Bondu, Spectre u režiji Sama Mendesa, zatim Mustang redateljice Deniz Gamze Ergüven, Tijelo (Ciało) Małgorzate Szumowske, Julieta Pedra Almodovara, Dankinja (The Danish Girl) Toma Hoopera, Jastog (The Lobster) Yorgosa Lanthimosa, Rat (Krigen) Tobiasa Lindholma, Bravo! (Aferim!) Radu Judea, Potpuno novi zavjet (Le tout nouveau testament) Jaco Van Dormaela, Čovjek zvan Ove (En man som heter Ove) Hannesa Holma te dokumentarac Vatra na moru (Fuocoammare) u režiji Gianfranca Rosija.

Matanićev Zvizdan premijerno je prikazan 2015. godine u programu Un Certain Regard Filmskog festivala u Cannesu, gdje je osvojio nagradu žirija. Nakon toga uslijedila je uspješna festivalska turneja te je film nagrađen s još 26 nagrada, a uspješno je prikazan i u kinima u Hrvatskoj, zatim u Italiji, Francuskoj, Sloveniji, Turskoj, Grčkoj, Nizozemskoj, Srbiji i Kanadi. Film je proizvela Kinorama u koprodukciji s Gustav filmom i SEE Film Pro, a proizvodnju su podržali Hrvatski audiovizualni centar i Eurimages.


22.10.2016. 18:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh