« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
PET GODINA

Pomoću HITRO.HR osnovano gotovo 40 tisuća tvrtki i obrta

Servis HITRO.HR nedavno je međunarodno proglašen najboljim konceptom usluge u području registracije tvrtki

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Hitro.hr

,

FINA

,

meet & greet

,

White Lies

HITRO.HR, servis Vlade za ubrzanu komunikaciju poduzetnika i građana s tijelima državne uprave obilježava svoju petu godišnjicu postojanja tijekom kojih je posredstvom 61 ureda, koliko ih je do danas otvoreno u poslovnicama Fine, osnovano 38.507 tvrtki i obrta, od kojih je 2.594 u stranom vlasništvu.

Osim smanjenja troškova, najveće uštede ostvarene su u vremenu, jer cijeli postupak osnivanja društva s ograničenom odgovornošću traje svega 24 sata, ističu iz Financijske agencije.

Uslugom e-Tvrtka omogućeno je osnivanje društva iz bilo kojeg HITRO.HR ili javnobilježničkog ureda u Hrvatskoj na bilo koji od postojećih 13 trgovačkih sudova, u jednome danu.

Visok postotak uključenosti javnih bilježnika, od 93 posto, potvrđuje značaj ovog projekta u unaprjeđenju usluge registracije, navode iz Fine.

Od kraja kolovoza 2009. godine, servis HITRO.HR nosi etiketu "Good Pratice Label", priznanje koje dodjeljuje Europska komisija za najbolja europska rješenja iz područja elektroničke uprave.

Priznanje "Good Practice Label", kao i nedavno dodijeljeno svjetsko priznanje prema kojemu je servis HITRO.HR proglašen najboljim konceptom usluge u području registracije tvrtki, potvrda su napora koje je Vlada RH uložila u reformu državne uprave, koristeći suvremena i praktična rješenja informacijsko-komunikacijskih tehnologija, ističu iz Fine.(hina/metro-portal)

11.05.2010. 13:37:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh