« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
APEL

Pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama za djecu je nužna

Ministarstvo socijalne politike i mladih poziva volontere i sve građane dobre volje da se odmah jave na Zagrebački velesajam, Paviljon 34

Najnužnija je hrana i higijenske potrepštine
Najnužnija je hrana i higijenske potrepštine (Arhiva)
Više o

Crveni križ

,

pomoć za poplavljene

,

sakupljanje pomoći

Informacije s terena i iz Crvenog križa govore da je u poplavljenim područjima najnužnija hrana i higijenske potrepštine za djecu, pa ukoliko želite donirati, najbolje je odabrati trajnu konzerviranu hranu i kreme, pudere, sapune, vlažne maramice i slično.

Pozivaju se građani da predaju pomoć za djecu direktno Crvenom križu, ako je to moguće, kako bi došla što prije na teren i na mjesta na kojima je najpotrebnija.

'Ako se dostavljaju veće količine transportnim ili većim vozilom, onda ih treba dostaviti u centralno skladište Crvenog križa, Jadranska avenija bb (nedovršena Sveučilišna bolnica).

Ako se radi o donacijama građana, odnosno donacijama osobnim vozilom, onda ih treba dostaviti u prostorije Crvenog križa u Ulici Crvenog križa 16 na području gradske četvrti Donji grad - Medveščak. Ako nisu u mogućnosti dostaviti pomoć na navedene adrese, građani hranu i kozmetiku za djecu, kao i svu drugu materijalnu pomoć, mogu dostaviti i na danas utvrđenu lokaciju na Zagrebačkom velesajmu, Paviljon 34, od sedam sati ujutro do deset sati navečer', stoji u priopćenju Ministarstva.

S obzirom da je sve veći interes građana da materijalnim donacijama pomognu građanima pogođenima poplavom u Slavoniji, na lokaciji skupljanja donacija na Zagrebačkom velesajmu, Paviljon 34 (ulaz Istok 3 i Zapad 3), raste potreba za volonterima koji bi razvrstavali i utovarivali pomoć.

Ministarstvo socijalne politike i mladih poziva volontere i sve građane dobre volje da se odmah jave na Zagrebački velesajam, Paviljon 34, kako bi pomogli da nužna sredstva stignu unesrećenom stanovništvu Slavonije. 

Istovremeno, policija upozorava da ne dajete novac ljudima koji idu po kućama predstavljajući se kao aktivisti koji prikupljaju pomoć za poplavljene, jer bi to mogla biti prevara.

20.05.2014. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh