« Život
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
MA DA?

Pomlađivanje je tu?

Manipulacijom gena, odnosno dodajući nove DNK upute u stanice pasa znanstvenici žele pokrenuti proces pomlađivanja životinja... pa onda prijeći na ljude

Može li se biti vječno mlad?
Može li se biti vječno mlad? (DeviantArt)
Više o

vječna mladost

,

eliksir mladosti

,

pomlađivanje

Eliksir mladosti tražena je roba, no nekako je nema na policama - preciznije, postoji u mitovima i legendama, ali nema niti jednog dokazanog slučaja uspješnog pomlađivanja čovjeka. 

Zato su znanstvenici s Harvarda započeli eksperiment pomlađivanja čiji je cilj da čovjek budućnosti živi 130 godina, u tijelu i s umom 22-godišnjaka. U laboratoriju slavnog znanstvenika Georgea Churcha pokusi se provode na biglovima.

Manipulacijom gena, odnosno dodajući nove DNK upute u stanice pasa znanstvenici žele pokrenuti proces pomlađivanja životinja. Čvrsto vjeruju da će taj proces jednog dana biti primjenjiv na ljude.

Već ranije genetičari su manipulirali genima crva i muha te uspjeli udvostručiti trajanje njihova života, a transfuzijom krvi mlađih miševa starijima , kod starijih miševa su biomarkeri vraćeni za stupanj unatrag, odnosno pomlađeni.

"Već smo proveli brojne pokuse na miševima, sada su na redu psi, a zatim krećemo na ljude. Moramo biti sigurni da su pokusi bezopasni za ljude", otkriva genetičar George Church. 

16.05.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh