« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
NAPOKON

Pomirili se Njemački savez i Joachim Löw

Ujedinjeni smo u razmišljanju da je naš najveći zajednički interes nadolazeći SP na kojem imamo veliku odgovornost, istaknuo je izbornik

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Joachim Löw

,

Njemački nogometni savez

,

DFB

Napokon se stišala bura u Njemačkom nogometnom savezu (DFB) kojom su se posljednjih dana intenzivno bavili tamošnji mediji.

Na pragu raspada bila je veza DFB-a i Joachima Löwa, izbornika "elfa", a sve zbog nemogućnosti sklapanja dogovora oko produljenja njegova mandata na klupi izabrane momčadi. Aktualni ugovor Löwu istječe s Mundijalom u Južnoafričkoj Republici.

"Željeli smo riješiti sve nesuglasice između nas. Ujedinjeni smo u razmišljanju da je naš najveći zajednički interes nadolazeće Svjetsko prvenstvo na kojem imamo veliku odgovornost", kaže Löw, koji je press-konferenciju pohodio u društvu predsjednika DFB-a Thea Zwanzigera i generalnog menadžera Olivera Bierhoffa.

Zwanziger je još u prosincu rekao da između saveza i Löwa postoji usmeni dogovor o produljenju suradnje na dvije godine, što je izbornik prije dva tjedna odlučno demantirao. O eventualnom nastavku suradnje, u utorak je donesena odluka, pričat će se nakon SP-a.

"Ne smijemo zaboraviti da predstavljamo ne samo DFB, već i Njemačku i milijune navijača. Učinit ćemo sve kako bismo na SP-u ostvarili dobar rezultat", dodao je Löw, a potom se nadovezao Zwanzgier:

"Želimo uspjeh, a do njega je moguće doći jedinom pod vodstvom ovog izbornika."

S ''elfom'' je Löw dogurao do finala Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj 2008. godine, a u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo osvojio je prvo mjesto u svojoj skupini i izravni plasman na Mundijal.

Na klupi Njemačke ostvario je omjer od 31 pobjede, osam remija i šest poraza. (Totalsport)

09.02.2010. 18:27:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh