« Svijet
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
TUGA

Pomicanje sata ukida se tek 2021.?

Pomicanje roka do 2021., dvije godine nakon roka koji je u rujnu predložila Europska komisija, omogućilo bi zemljama članicama više vremena za pripremu

A bilo je tako lijepo...
A bilo je tako lijepo... (Arhiva)
Više o

zimsko računanje vremena

,

pomicanje sata

,

ukidanje

,

2021.

Pomicanje sata ipak će potrajati još koju godinu, jer je austrijski ministar prometa Norbert Hofer u ponedjeljak rekao kako europska inicijativa za ukidanjem pomicanja sata nije vjerojatna do 2021. godine.

Pomicanje roka do 2021., dvije godine nakon roka koji je u rujnu predložila Europska komisija, omogućilo bi zemljama članicama više vremena za pripremu, naglašava Hofer, čija zemlja trenutno predsjeda Europskom unijom.

Brza provedba odluke već je u listopadu naišla na probleme, kad je nekoliko zemalja članica upozorilo da neće imati dovoljno vremena prilagoditi određene segmente poput zračnog prometa.

"Da smo inzistirali na promjenama odmah, to bi pokopalo zahtjev Komisije", naglasio je Hofer prije sastanka ministara prometa Europe te je dodao:

"Na taj način ne bismo uopće mogli ukinuti pomicanje sata". Europska unija ne želi da zemlje članice imaju probleme pri "krpanju rupa" oko pomicanja sata.

Komisija je predložila da se ukine izmjena zimskog i ljetnog računjanja vremena nakon internetske ankete širom Unije koja je pokazala da 84 posto sudionika to podržava.

03.12.2018. 17:01:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh