« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
derbi svih derbija

Poljud je prazan jer Torcida prosvjeduje na Starom placu

Navijači Hajduka danas mirno prosvjeduju protiv uprave koja je klub dovela na rub propasti

(Jakov Prkić/Cropix)
Više o

Poljud

,

Hajduk Dinamo

,

derbi

,

Marina Kraljević Gudelj

,

prosvjed Torcida

Najvjerniji navijači splitskog Hajduka danas ne gledaju uživo derbi svih derbija. Torcida je danas, naime, na Peristilu prosvjedovala protiv sadašnje uprave i stanja u Hajduku, a umjesto bodrenja 'bilih' protiv Dinama, paljenjem svijeća i pjesmom izrazili su svoje nezadovoljstvo vođenjem kluba.

Predsjedniku kluba Jošku Svaguši posvetili su svoj najnoviji hit "Krafne, kifliči, mafija i lopovi, Joško Svaguša odlazi iz Hajduka". Kažu da ih je sadšnja, ali i bivša uprava, dovela na rub upravljačke i rezultatske propasti.

Navijači su se prvo okupili kod katedrale Sv. Duje i protest počeli bacanjem letaka. Skupilo se desetak tisuća navijača koji će utakmicu pratiti na velikom video ekranu na Starom placu.

Iako je navijanje počelo paljenjem bengalki, Marina Kraljević Gudelj, glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske, za Index je izjavila kako ''sve protječe mirno, dosad u gradu nije zabilježen ni najmanji incident".

I dok navijači mirno protestiraju, Poljud će zasigurno doživjeti jednu od najtužnijih utakmica, jer je više navijača na Starom placu nego na stadionu, gdje ih je samo tri tisuće.

31.10.2009. 18:35:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh