« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
prevara

Poljoprivrednici iz Virovitice traže ostavke Lasla i Miketeka

Razočarani seljaci traže ostavke čelnika koje su Polančec i Kosorica zaveli

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Sandra Šimunović/CROPIX)
Više o

Ivica Miketek

,

prosvjed seljaka

,

Antun Laslo

,

ostavke

Stotinjak poljoprivrednika iz Suhopolja, Virovitice, Lukača i Gradine, koji su na istočnom ulazu u Viroviticu čekali rezultat pregovora prosvjednika poljoprivrednika s predstavnicima Vlade u Zagrebu, zatražili su ostavke predsjednika Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje Antuna Lasla i predsjednika Udruge proizvođača mlijeka Osječko-baranjske županije Ivice Miketeka.

"Oni su nas zajedno s potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom prevarili jer su naši zahtjevi tek djelomično ispunjeni. Tražili smo da cijena mlijeka bude 3,80 kune, a ne 2,20 kako je dogovoreno. Nije postignuto jamstvo da će 400 milijuna kuna za poticaje biti i isplaćeno jer nije rečeno iz kojih će fondova Vlada osigurati taj novac, a o pšenici se nije ni razgovaralo", kazao je predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka Mato Mlinarić na konferenciji za novinare održanoj oko 17 sati na parkiralištu trgovačkog centra Kaufland.

Predstavnici okupljenih poljoprivrednika izvijestili su da odustaju od blokade graničnog prijelaza Terezino Polje prema Mađarskoj koju su najavili ukoliko se ne postigne dogovor o njihovim zahtjevima.

11.06.2009. 18:00:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh