« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
OPET?

Policija upala na Medicinski fakultet i uhitila nekoliko ljudi

Kako piše Jutarnji, policija je na Medicinskom fakultetu privela profesora, asistenta i četvero studenata

Nastavak Indexa na medicini
Nastavak Indexa na medicini (Arhiva)
Više o

USKOK

,

policija

,

Medicinski fakultet

,

uhićenja

,

prodavanje ispita

,

Zlatko Kelović

Jutarnji i Net.hr javljaju da je na Medicinskom fakultetu u tijeku policijska akcija zbog sumnje u prodavanje ispita i da su privedeni profesor, asistent i četvero studenata.

Nalog za policijsku akciju izdao je USKOK, a ovo je prvi takav upad na fakultet nakon akcije Index iz 2008. godine kad su nastradali profesori na Ekonomskom i Prometnom fakultetu. 

Za sada izjave ne daje ni policija ni Medicinski fakultet, a prema zadnjim vijestima osumnjičenih ima i u referadi.

Do sada se saznalo da je uhićen izvanredni profesor anatomije i još jedanaest ljudi, a među njima se navodno nalaze suprug i sin jedne od pomoćnica Mladena Bajića.

Medicinski fakultet izdao je priopćenje:

"U srijedu 10. listopada Državno odvjetništvo obavilo je istražne radnje protiv troje djelatnika Zavoda za anatomiju i troje studenata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Istražna radnja temelji se na anonimnoj prijavi koja ukazuje na možebitna kaznena djela u svezi s polaganjem ispita iz predmeta 'Anatomija' u dvojice studenata. Uprava Fakulteta na čelu s dekanom, odmah je, sukladno postojećim pravilnicima, suspendirala do daljnjega osumnjičene zaposlenike i pokrenula stegovne postupke. Osumnjičeni studenti udaljeni su sa svih vidova nastave i ostalih aktivnosti na Fakultetu te su protiv njih u skladu s pravilima također pokrenuti stegovni postupci".

10.10.2012. 15:36:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh