« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
SANADEROV KADAR

Policija uhitila nekadašnju šeficu računovodstva u HDZ-u

Nagađa se kako je bivši šef carine Barišić u istrazi rekao da je dio pronevjerenog novca predavao šefici računovodstva, što je dovelo do uhićenja

Fotografija vijesti
Više o

HDZ

,

Mladen Barišić

,

Branka Pavošević

Danas je po nalogu USKOK-a uhićena Branka Pavošević, nekadašnja šefica računovodstva u HDZ-u, javlja Hina.

Neslužbeno se doznaje da je bivša šefica HDZ-ovog računovodstva osumnjičena za umiješanost u aferu Fimi media, to jest za izvlačenje novca iz ministarstava i državnih tvrtaka preko privatne tvrtke po kojoj je afera i dobila ime.

"Za sada ne znam što se mojoj branjenici stavlja na teret, no pretpostavljam da je to vezano uz istragu protiv bivšeg premijera Ive Sanadera i bivšeg šefa carine Mladena Barišića", kazao je za Hinu Miljević. Dodao je da je u tijeku policijska pretraga prostorija kojima se koristi njegova branjenica te da očekuje njezino dovođenje u sjedište USKOK-a u popodnevnim satima. "Tada ćemo znati što joj se točno stavlja na teret", kazao je Miljević.

U policiji i USKOK-u za sada ne žele ništa govoriti o razlozima uhićenja Branke Pavošević, HDZ-ove članice Skupštine Zagrebačke županije.

Pavošević je, po pisanju medija, bila šefica HDZ-ova računovodstva od 2003. do 2008., kad je smijenjena pošto je državna revizija otkrila nepravilnosti u financijskom poslovanju stranke.

Mediji nagađaju da je uhićena jer je bivši glavni rizničar HDZ-a i bivši šef carine Mladen Barišić u istrazi kazao da je dio novca "izvučena" preko agencije za tržišno komuniciranje Fimi media predavao stranačkoj šefici računovodstva. Barišić je navodno, piše tisak, po vlastitu priznanju u stranku donosio između 100 i 200 tisuća kuna na mjesec te da je tim "crnim fondom" raspolagala Branka Pavošević.

Pavošević, za koju se nagađa da je bila odan kadar bivšeg premijera Ive Sanadera, uhićena je uoči njegova izručenja iz Austrije.

14.07.2011. 13:22:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh