« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
NAJAVE NASILJA

Policija u punoj pripravnosti uoči koncerta Dine Merlina u Beogradu

Dolazak Dina Merlina u Srbiju pokrenuo je njegove obožavatelje, ali i desničare zbog kojih će sva tri koncerta biti strogo osigurana

Fotografija vijesti
Više o

huligani

,

beogradska Arena

,

Dino Merlin

Iako se beogradska policija nada da će sva tri rasprodana koncerta slavnog Dine Merlina u beogradskoj Areni proći bez incidenata, na poseban oprez pozivaju prijetnje raznih desničarskih i radikalnih grupacija, prenosi Hina.

Dolazak Dina Merlina u Srbiju pokrenuo je njegove obožavatelje, koji će u tri navrata potpuno napuniti beogradsku "Arenu" s oko 18.000 mjesta, ali i desničare zbog kojih će sva tri koncerta biti strogo osigurana, izvješćuju beogradski mediji te ističu kako će, osim brojnih policajaca ispred i oko Arene, među posjetiteljima biti i policajci u civilu, kao i da će sve tri večeri dežurati tužitelj i sudac za prekršaje.

Dok iz Uprave beogradske policije uvjeravaju kako će biti održan javni red i mir, mediji podsjećaju kako su se s najavama koncerta istodobno počele pojavljivati prijetnje desničarskih organizacija u Beogradu i Novom Sadu jer je poznati glazbenik, po tvrdnjama desničara, navodno širio mržnju prema Srbima.

Iz desničarskih organizacija građani su pozvani da na dan koncerta ne parkiraju svoje automobile u blizini Arene jer bi mogli biti oštećeni, a na internetu se pojavila snimka na kojoj dvojica mladića pale zastavu Bosne i Hercegovine pored zida na kojem je grafit s likom haaškog optuženika Ratka Mladića. Putem plakata i grafita desničarskih organizacija upućene su prijetnje nasiljem, neredima, pa i smrću, Dinu Merlinu i njegovim obožavateljima, ističu mediji.

U izjavi koju je prenijela televizija B92, izvršni ravnatelj srbijanske nevladine udruge ''Građanske inicijative'' Miljenko Dereta navodi kako se za te prijetnje zna mjesecima te da se jedino ne zna šta je policija poduzela da onemogući takvu prijetnju. To je, kako kaže, prijetnja općoj sigurnosti građana Novog Beograda (gdje se nalazi Arena) te velikom broju od oko 50 tisuća ljudi. Dereta smatra da je politički bod i ohrabrujuće za Srbiju to što se broj ''izdajica'' koji su spremni slušati Dina Merlina povećao na 50 tisuća.

25.11.2011. 16:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh