« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
glavaš po šimićevu modelu

Policija razgovarala s Glavašem

Policija BiH mogla je samo obavijesno razgovarati

(Damjan Tadić, CROPIX)
Više o

Branimir Glavaš

,

izručenje Glavaša

Pripadnici policije Federacije Bosne i Hercegovine obavili su prvi razgovor s Branimirom Glavašem koji boravi u Hercegovini i sada se čeka što će zatražiti hrvatska strana, izjavio je ravnatelj Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova FBiH Zlatko Miletić.

"Prijavio nam je više adresa gdje boravi i gdje bi mogao boraviti na području FBiH. On se maksimalno stavio na raspolaganje", kazao je Miletić za "Dvnevni avaz". Nije, međutim, kazao gdje je točno obavljen razgovor s Glavašem.

Miletić je dodao kako je Glavaš bio "jako korektan" tijekom razgovora s policijskim inspektorima te je istaknuo kako policija u BiH ništa niti ne može poduzeti protiv njega dok to ne zatraži Hrvatska.

"Mi smo Glavaša izvjestili kako ćemo ga, ukoliko dobijemo zahtjev Ravnateljstva MUP-a RH, pozvati i s njim obaviti obavijesni razgovor", rekao je Miletić.

U tom slučaju sudjelovat će i pravosudna i tužiteljska tijela BiH, sukladno zakonu, rekao je Mileti. uz dodatak kako je Glavaš kazao kako će se "rado odazvati kada god ga pozovu". Miletić je jo jednom potvrdio kao je Glavaš potpuno zakonito stekao državljanstvo BiH. (hina/metro-portal)

11.05.2009. 11:07:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh