« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
SEKS SKANDAL

Policija pustila Strauss-Kahna iz pritvora

Strauss-Kahn mogao je biti zadržan u pritvoru najviše 48 sati, nakon čega je morao ili biti oslobođen ili se protiv njega morala pokrenuti i službena istraga

Fotografija vijesti
Više o

MMF

,

policija

,

Dominique Strauss-Kahn

,

pritvor

,

seks skandal

Bivši predsjednik Međunarodnoga monetarnog fonda Dominique Strauss-Kahn pušten je u srijedu poslije podne na slobodu nakon dva dana i jedne noći provedenih u pritvoru u Lilleu, gdje ga je policija ispitala zbog sumnje da je sudjelovao na zabavama na kojima su bile prostitutke plaćene korporativnim novcem u tzv. aferi Carlton, javlja Hina.

Strauss-Kahnova odvjetnica Frederique Baulieu rekla je da je njezin klijent "potpuno zadovoljan zbog ispitivanja u vrlo mirnim okolnostima" i da je na pitanja istražitelja odgovarao "potpuno smireno".

Strauss-Kahn mogao je biti zadržan u pritvoru najviše 48 sati, nakon čega je morao ili biti oslobođen ili se protiv njega morala pokrenuti i službena istraga.

Istraga je usmjerena na lanac prostitucije za klijente luksuznog hotela Carlton. Policija nastoji utvrditi je li Strauss-Kahn znao da su žene na tim zabavama na koje je odlazio u Parizu i Washingtonu bile prostitutke.

22.02.2012. 22:26:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh