« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
OKUPIRANI GRAD

Policija postavila novu ogradu u Varšavskoj, na prosvjedu tisuće ljudi

Oko 16 sati policija je žičanom ogradom zatvorila Varšavsku i prosvjednike

Varšavska prosvjed HOTO grupa
Varšavska prosvjed HOTO grupa (Davor Pongračić/CROPIX)
Više o

Hoto grupa

,

Tomislav Horvatinčić

,

varšavska prosvjed

Jednostavno nevjerojatne stvari događaju se u srcu Zagreba, gdje se bitka između krupnog kapitala i ljudi kojima je draži grad od novaca nastavlja i komplicira iz sata u sat. Tijekom popodneva policija je donijela novu žičanu ogradu kojom su željeli nadomjestiti srušenu, no to im nije uspjelo zbog nekoliko stotina upornih prosvjednika.

Zatim je netko došao na genijalnu ideju i zatvorio sve prilaze Varšavskoj, zatvorivši pritom i prosvjednike u svojevrsni novi Varšavski geto, kako su to sami prosvjednici nazvali. Kraj žice, srećom i čudom ne bodljikave, postavljena je pozornica za prosvjed koji se odvija na Cvjetnom trgu prepunom ljudi, prema procjenama oko tri tisuće.

Aktivisti se i dalje ne daju van iz Varšavske i već su odlučili da će i ovu noć ostati na srušenoj ogradi, očekujući neki glas razuma iz grada ili Ministarstva graditeljstva. Kako je krenulo, lako bi se moglo dogoditi da u getu ostanu do daljnjega, jer tko izađe van žičane ograde neće se moći vratiti, prema navodima policije.

Prosvjed "osigurava" stotinjak zaštitara i interventnih policajaca, iako i dalje nije jasno koga se tu osigurava i od čega. Tomislav Horvatinčić i dalje je nedostupan medijima, Milan Bandić bježi od "svojih glasača" kao vrag od tamjana, a od Marine Matulović - Dropulić se i tako ne očekuje neki nagli potez, jer tvrtka u kojoj ima značajan vlasnički udjel projektira nakaradni ulaz u garažu zbog kojeg je cijeli prosvjed i krenuo.

Detaljniji izvještaj slijedi.

18.05.2010. 18:36:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh