« Hi-tech
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
ISPROBALI SMO

Polaroid Cube, slatka kockica s čudesnom kamerom

Male kamere i dalje odolijevaju naletu pametnih telefona, a jedna koju sigurno trebate uvijek imati pri sebi je upravo Polaroid Cube

Uživajte bez ograničenja
Uživajte bez ograničenja (Polaroid/Metro)
Više o

recenzija

,

Polaroid Cube

Polaroid Cube jedan je od aduta za veliki povratak Polaroida na scenu bilježenja svijeta oko sebe, jednoglasan je zaključak redakcije nakon što nam je uvoznik trono.hr ljubazno prepustio jednu slatku malu crvenu kocku s prepoznatljivom dugom na sebi za recenziju.

Krenimo od početka. Ako mislite da će Cube zamijeniti GoPro, morate dobro promisliti za što vam treba takva kamera. Cube će vas oduševiti jednostavnošću - ima jedan gumb i malu lampicu kraj njega. Stisnete i držite tri sekunde, kamera se pali, jedan pritisak daje fotografiju, dva pokreću snimanje. To je to. Jednostavno, učinkovito i radi bez greške.

No, da biste došli do toga, prvo morate odvrnuti poklopac na poleđini (noktom, novčićem, ključem ...) i umetnuti microSD karticu. Malom polugicom birate rezoluciju, a tu je i miniUSB priključak za punjenje i spajanje na računalo. 

Glavna prednost Cube kamerice je vrlo snažan magnet na dnu, koji će vam omogućiti da je priljepite za metal, recimo na kacigi i snimate. Uz to, kao dodatnu opremu možete nabaviti odličnu narukvicu koja će vam kamericu uvijek držati na zapešću.

Kad priključite kameru na računalo putem priloženog kabla, naći ćete datoteku potrebnu za instalaciju programa na računalo kojim ćete moći podesiti neke osnovne parametre i skidati fotografije i video.

Glavne tehničke karakteristike

Veličina: 35x35x35 mm
Kamera: 6 MPx, leća širine 124 stupnja, 1080p video
Baterija: punjiva, fiksna, maksimalno vrijeme snimanja 90 minuta videa
Vodootporna do dva metra dubine
Memorija: microSD kartice do 32 GB

Primjetili ste vrlo širok kut snimanja - daje fantastično zanimljive fotografije, video je odličan, čak je i zvuk više nego korektan.

Polaroid Cube

Jednostavno rukovanje kamerom omogućava vam trenutnu reakciju na cesti, pa se može odlično koristiti kao skrivena kamera koja će zabilježiti neke zanimljive trenutke koje vam je možda i neugodno otvoreno snimiti pametnim telefonom.

Širok kut snimanja omogućava i odlične fotografije čak i u lošim uvjetima:

Polaroid Cube

Sumrak obično radi najveće probleme prosječnim kamerama na pametnim telefonima, no Polaroid Cube i ovdje ima maksimalno kvalitetan učinak:

Polaroid Cube

Uz Cube, akcijsku sportsku kameru u trgovinama Elipso možete naći i široku paletu dodataka, od stalka za držanje na stolu preko narukvice, više vrsta držača za bicikl do vodootpornog kućišta za pravo podvodno snimanje.

Sve u svemu, kamera za 899 kuna vrlo brzo će vam vratiti uložen novac sjajnim fotkama ili video zapisima visoke rezolucije, pa joj jednoglasno dajem palac gore - praktična, učinkovita i dovoljno kvalitetna!

14.04.2015. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh