« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
IZVANREDNO STANJE

Polarna hladnoća izaziva kaos u SAD-u

Nacionalma meteorološka služba najavila je opasnu ledenu kišu i snijeg

(Getty Images)
Više o

SAD

,

snijeg

,

velika hladnoća

,

ledena kiša

Snijeg i niske temperature proteklih su dana izazvali brojne teškoće u zračnom i cestovnom prometu u većem dijelu SAD-a, a meteorolozi za petak najavljuju novi snijeg na istoku i jugoistoku zemlje.

Najmanje 400 letova iz zračne luke O'Hare International u Chicagu otkazano je u četvrtak, dok su, po podacima Savezne uprave zračnog prometa (FAA), dolazni letovi kasnili prosječno 45 minuta, a odlazni 30 minuta.

U zračnim lukama Midway u Chicagu i Newark International u New Jerseyu također su zabilježene brojne odgode letova. Nacionalma meteorološka služba najavila je opasnu ledenu kišu i snijeg na jugoistoku SAD-a, gdje su temperature znatno ispod normale već dva tjedna.

Val arktičke hladnoće koji je počeo prošlog vikenda smatra se uzrokom desetak smrtnih slučajeva diljem SAD-a.

U četvrtak je zbog snijega došlo do teške prometne nesreće na autocesti Interstate 70 u Ohiu, u kojoj su poginule četiri osobe, a šest ih je ozlijeđeno.

U Floridi je proglašeno izvanredno stanje zbog hladnoće koja ugrožava vrijedne nasade agruma, jagoda i povrća, a lokalne vlasti pomažu farmerima da spase urod.

Na sjeveru SAD-a, u Bismarcku u Sjevernoj Dakoti, u četvrtak je izmjerena temperatura od minus 24 Celzijeva stupnja, a meteorolozi najavljuju da bi tijekom noći mogla pasti na minus 47.

Novih 10 do 20 cm snijega za petak je najavljeno u regijama Srednjeg Zapada i Sjeveroistoka, te na jugu sve do država Kentucky i Tennessee. (hina/metro-portal)

08.01.2010. 08:32:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh