« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
iza rešetaka

Polanski ne pristaje na izručenje

Redateljev odvjetnik smatra da Polanski nije imao pravedno suđenje u vrijeme počinjenja kaznenog djela

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Roman Polanski

,

Roman Polanski uhićenje

,

Herve Temime

Poljski redatelj s francuskom putovnicom Roman Polanski koji je u pritvoru u Švicarskoj, "neće pristati na izručenje Sjedinjenim Državama" koje ga traže zbog spolnog odnosa s maloljetnicom prije 30 godina, izjavio je njegov odvjetnik u razgovoru koji će u petak objaviti francuski dnevnik Le Figaro.

"Mislimo da gospodin Polanski nije imao pravedno suđenje u Los Angelesu" u vrijeme počinjenja kaznenog djela, dodao je Herve Temime. "Mislimo da je Roman Polanski već odslužio kaznu kada je još 1978. bio podvrgnut psihološkom promatranju u zatvorenoj sredini tijekom 42 dana".

Polanski koji je 26. rujna uhićen u Švicarskoj na temelju američkog uhidbenog naloga, 3. studenoga je podnio zahtjev za privremeno puštanje na slobodu.

Kazneni sud u Bellinzoneu objavio je da će se za "dva do tri tjedna" očitovati o tom zahtjevu koji je Polanski podnio pošto je švicarsko ministarstvo pravosuđa odbilo pustiti ga na privremenu slobodu uz jamčevinu.

Polanskog, dobitnika Oscara za najbolju režiju (2003.) i Zlatne palme u Cannesu (2002.) za "Pijanista", američko pravosuđe traži zbog "spolnog općenja" s trinaestogodišnjakinjom 1977. (hina/metro-portal)

20.11.2009. 00:35:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh