« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
NEPOTREBNA STUDIJA

Polančec sjeo na optuženičku klupu

Optužnica Polančeca tereti da je naručio nepotrebnu studiju i tako oštetio državni proračun

Damir Polančec
Damir Polančec (Ranko Suvar / CROPIX)
Više o

Damir Polančec

,

Hot City

,

sveti petar

Bivši potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec danas je prvi put sjeo na optuženičku klupu zagrebačkoga Županijskog suda, zbog optužbi da je vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću isplatio pola milijuna kuna za nepotrebnu stručnu studiju.

Polančec je na sud došao nešto prije 9 sati u pratnji svog odvjetnika Ante Nobila, a nakon što mu sudac Ivan Turudić pročita USKOK-ovu optužnicu očitovati će se o krivnji.

Optužnica ga tereti da je suoptuženom Miletiću, naručivši od njega studiju kojom se ministarstvo uopće nije koristilo, pribavio znatnu imovinsku korist i na taj način zloporabio položaj i ovlasti. Zakon za takva kaznena djela predviđa zatvorsku kaznu od jedne do deset godina.

>>Polančec izbačen iz HDZ-a

Ovo je prvo suđenje Polančecu protiv kojega je USKOK podigao ukupno tri optužnice. Osim u ovom slučaju optužen je za nezakonito potrošenih 230 tisuća kuna za rasvjetu na nogometnom igralištu u svom rodnom selu, ali i za malverzacije teške 400 milijuna kuna u slučaju "Podravka".

U tijeku je i istraga u slučaju HEP-a u kojoj ga se sumnjiči da je tu tvrtku s njezinim bivšim direktorom Ivanom Mravkom i bivšim čelnikom šibenskoga TLM-a Ivanom Koštanom oštetio za 600 milijuna kuna.(hina/metro-portal)

17.09.2010. 10:43:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh