« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
PO NALOGU SANADERA

Polančec: Nepotrebna studija bila je u interesu države

Polančec od početka postupka u slučaju nepotrebne studije tvrdi da nije kriv te da je u radio u interesu države

Damir Polančec
Damir Polančec (Ranko Suvar / CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

Damir Polančec

,

Hot City

,

sveti petar

Bivši potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec počeo je danas na zagrebačkom Županijskom sudu iznositi svoju obranu od USKOK-ovih optužbi da je vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću isplatio pola milijuna kuna za nepotrebnu stručnu studiju.

Ističe da je sporna studija naručena kako bi se odvjetnika Miletića obeštetilo za honorare koje je izgubio odustajanjem nezadovoljnih radnika Borova srpske nacionalnosti od sudskih tužbi koje su podigli jer im, za razliku od radnika Hrvata, nisu isplaćene otpremnine, niti se računao staž u vrijeme okupacije Vukovara.

Polančec je pred sudskim vijećem, kao i neki svjedoci prije njega, ustvrdio da je od bivšeg premijera Ive Sanadera dobio zadatak da riješi taj "veliki politički problem", za koji je izuzetno zainteresiran bio i HDZ-ov koalicijski partner SDSS.

"Može se reći da sam u vladi bio vatrogasac za rješavanje gorućih pitanja u vladi", kazao je Polančec. Dodao je da je obespravljenim radnicima ponudio priznavanje radnog staža, a rješenjem su bili zadovoljni svi osim njihovih odvjetnika koji su očekivali velike naknade od sudskih tužbi.

Prije nego što je Polančec počeo iznositi svoju detaljnu obranu pred sudskim vijećem suca Ivana Turudića svjedočio je bivši direktor Borova Mirko Čavara.

Ovo je prvo suđenje Polančecu protiv kojega je USKOK podigao ukupno tri optužnice. Osim u ovom slučaju optužen je za nezakonito potrošenih 230 tisuća kuna za rasvjetu na nogometnom igralištu u svom rodnom selu, ali i za malverzacije teške 400 milijuna kuna u slučaju "Podravka".

U tijeku je i istraga u slučaju HEP-a u kojoj ga se sumnjiči da je tu tvrtku s njezinim bivšim direktorom Ivanom Mravkom i bivšim čelnikom šibenskoga TLM-a Ivanom Koštanom oštetio za 600 milijuna kuna.(hina/metro-portal)

15.10.2010. 13:05:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh