« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
JOŠ ZAČINA

Polančec je zbunjen, ali ne vjeruje da su uhićeni krivi

Bivši ministar gospodarstva vjeruje u nevinost uhićenih u akciji ''Menadžer'', a navodno se istraga sve više steže upravo oko njega

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

USKOK

,

Damir Polančec

,

Zdravko Šestak

,

akcija Menadžer

,

afera Podravka

,

Ivica Šestak

,

Nevio Prlog

,

Darko Korošec

Ravnateljstvo policije danas je objavilo da je u sklopu akcije ''Menadžer'' uhićena jedna odgovorna osoba iz Podravke, kao i devet osoba u tvrtkama koje su poslovale s koprivničkom kompanijom. Iako ni policija ni USKOK nisu željeli otkriti nikakve pojedinosti, nagađa se da je među uhićenima i Nevio Prlog, kum bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca.

Prlog je vlasnik građevinskih tvrtki koje su navodno s Podravkom sklopile nekoliko poslova bez javnog natječaja. Mediji pišu da mu je u tome pomogao direktor Podravkina sektora nabave opreme, investicija i investicijskog ulaganja Darko Korošec.

Neki mediji su objavili da je uhićen i direktor za upravljanje imovinom Podravke Ivica Šestak, brat ranije uhićenog bivšeg predsjednika Uprave Podravke Zdravka Šestaka, no za to još nema službene potvrde.

Nagađa se da se istraga sve više steže oko bivšeg ministra Polančeca, iako on još uvijek nije pod službenom istragom USKOK-a. Kako prenosi Jutarnji list, Polančec je vrlo zbunjen današnjim uhićenjima i ne vjeruje da su nevedene osobe krive za počinjenje ikakvog kaznenog djela. Podsjetimo, bivši ministar isto je tvrdio i kad su se dogodila prva uhićenja u Podravci.

''Vrlo sam zbunjen i začuđen. Ne znam tko je priveden niti znam što im se stavlja na teret. Zbog toga ne mogu ni komentirati uhićenja o kojima govorite'', izjavio je Polančec za Jutarnji list, no, nešto kasnije je dodao: ''Poznajući te osobe, ne vjerujem da su počinili ikakvo kazneno djelo''.

Uhićene se tereti da su iz Podravke izvlačili novac tako što je Prlogova tvrtka PNP Commerc dobivala preplaćene poslove za koprivničku tvrtku, nakon čega se on Korošecu i Šestaku oduživao tako što je financirao radove na njihovim privatnim nekretninama, iako PNP Commerc nije osposobljen za građevinske radove.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Prlogova tvrtka je platila i uređenje Šetakove obiteljske kuće i okućnice jednom lokalnom građevinskom obrtu. Osim toga, Prlogova supruga i Korošec gradili su apartmane u Tribunju, a u financiranju izvođenja radova s oko pola milijuna kuna sudjelovao je PNP Commerc.

18.01.2010. 20:55:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh