« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
ŽUPANIJSKI SUD

Pokrenut žalbeni postupak na oslobađanje Nikice Jelavića

Žalba je uložena zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka i pogrešno utvrđena činjeničnog stanja, izvijestio je DORH

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix )
Više o

DORH

,

Nikica Jelavić

,

oslobađanje

,

žalba

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu uložilo je žalbu na presudu zagrebačkog Županijskog suda, kojom je Nikica Jelavić oslobođen optužaba za ubojstvo slučajnog prolaznika Zorana Dominija 1999. u Preradovićevoj ulici, za pokušaj ubojstva "kralja poker-automata" Vjeke Sliška i još triju pokušaja ubojstva.

Žalba je uložena zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka i pogrešno utvrđena činjeničnog stanja, izvijestilo je danas državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici, navodeći samo optuženikove inicijale.

Nikica Jelavić je lani u studenom treći put nepravomoćno oslobođen optužaba za ubojstvo i četiri pokušaja ubojstva.

U toj presudi sudsko vijeće zagrebačkoga županijskog suda zaključilo je kako nema dokaza da je Jelavić 1995. u Maksimirskoj ulici i 1999. u Preradovićevoj ulici pokušao ubiti Vjeku Sliška te Jurja Dodića i Ivicu Bertića. Pri drugom pokušaju ubojstva 27. studenoga 1999. od projektila ručnoga raketnog bacača poginuo je slučajni prolaznik Zoran Domini.

Jelaviću se za te zločine prvi put sudilo u sudskom postupku protiv tzv. zločinačke organizacije, održanom u zatvoru u Remetincu gdje je bio u pritvoru, a drugi put 2007. na zagrebačkom županijskom sudu.

Obje oslobađajuće presude Vrhovni je sud ukinuo i predmet vratio na ponovno suđenje. (hina/metro-portal)

17.03.2010. 19:53:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh