« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina
VELIKA DRUŠTVENA MREŽA

Pokrenut Google+, najozbiljniji Googleov odgovor na Facebook

VIDEO - Cijeli Google pretvara se u jednu veliku društvenu mrežu, pogledajte što sve može Google+

Google+
Google+ (Google)
Više o

Google

,

društvene mreže

Google je konačno službeno pokrenuo Google+, projekt koji je dugo držan u strogoj tajnosti i koji bi sve što Google nudi trebao pretvoriti u veliku društvenu mrežu koja će konkurirati Facebooku.

Ako je suditi po najavama, Google+ je bez sumnje dosad najozbiljniji Googleov odgovor na Facebook i ne bi smio završiti neslavno poput Buzza i Wavea. U javnost je zasad pušten samo limitiran broj "pluseva", a pozivnicu možete zatražiti OVDJE.

Google je potpuno redizajnirao navigacijsku tragu (prepoznat ćete ju po crnoj boji) putem koje će svi njegovi servisi biti povezani s novim proizvodom. Korisnici će upravo preko trake pristupati svom Google+ računu, a preko njega će dobivati i nove obavijesti te dijeliti sadržaj s prijateljima.

Klikom na Google+ korisnicima će se otvoriti Stream, koji je vrlo sličan News Feedu na Facebooku. Na njemu će se nalaziti sve vijesti, statusi, slike, videi i linkovi koji se dijele s prijateljima.

 

Krugovi, Okupljališta, Sparks i drugi zanimljivi alati

Google+ uključuje Circles (krugove), Hangouts (okupljališta), Sparks (feed sa zanimljivostima), Photos (slike) i Instant Upload u "oblak". Posebno su zanimljivi Krugovi koji se čine kao napredan oblik popisa prijatelja na Facebooku.

Naime, umjesto popisa, Google korisnicima na raspolaganje stavlja jednostavan alat putem koje prijatelje mogu prebacivati iz jednog kruga u drugi, odnosno razvrstavati ih u skupine kao što su kolege s posla, članovi obitelji, bliski prijatelji....

Alat za slike omogućuje uređivanje svih fotografija koje korisnik želi podijeliti s prijateljima, a postoji i zanimljiva aplikacija za grupni video chat. Korisnik koji želi neobavezno čavrljati s prijateljima, može se jednim klikom prebaciti u Okupljalište i pričekati da mu se pridruže prijatelji koji su u to vrijeme slobodni.

Google+ Sparks pak olakšava dijeljenje sadržaja i prikupljanje informacija koje je moguće vrlo lako selektirati. Na primjer, klikom na Sparks Movies prikazat će vam se samo one vijesti koje se odnose na filmove, a alat se služi istim algoritmom kao popularna Tražilica. Sve navedeno prilagođeno je i mobitelima. 

28.06.2011. 21:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh