« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Pokopan Ivo Pukanić

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

ubijen Ivo Pukanić

,

ubojstvo Ive Pukanića

,

sahrana Ive Pukanića

Velikogoričko groblje bilo je gotovo pretijesno da primi sve koji su željeli ispratiti Ivu Pukanića na posljednji počinak. Jake snage MUP-a došle su dva sata ranije i osigurale groblje, zbog velikog broja poznatih Hrvata, uključujući i predsjednika Stjepana Mesića.

Jutrošnja komemoracija u Hypo centru protekla je u dostojanstvenoj atmosferi, no uz stalno pitanje koje je visjelo u zraku - kako je moguće da se takve stvari događaju u Zagrebu, da netko ubije novinara i suvlasnika medijske kuće na kojeg je već bio pokušan atentat?

Atmosfera je prenešena i na velikogoričko groblje, gdje se kolumnist Nacionala Srećko Jurdana obrušio na policiju i ostale medije, koji nisu bili na visini zadatka u slučaju Pukanić koji se razvlači od prisilne hospitalizacije njegove supruge Mirjane, preko pokušaja atentata za koji su mediji spekulirali da je izmišljen pa sve do ubojstva.

Poznata lica koja su se okupila na groblju pretežno su viđena i na komemoraciji, a predstavnici vlasti demonstrirali su strah za vlastiti život, jer se nositelj crnog pojasa borilačkih vještina, ministar Dragan Primorac, ukazao na komemoraciji s dva tjelohranitelja, a predsjednik Mesić je na sahranu došao sa šestoricom.

Posljednji ispraćaj druge žrtve atentata, Nikole Franjića, održat će se u utorak, 28. listopada u 13 sati na mjesnom groblju u sv. Križa u Bošnjacima. (metro-portal)

27.10.2008. 19:16:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh