« Sport
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
DOBRE VIJESTI IZ BOLLNASA

POI: Ristoski pokupila još jedno zlato i postavila novi rekord

Za Ristoski je to treća medalja na ovom prvenstvu nakon svjetskog rekorda i zlata u troskoku te srebra u utrci na 60 metara prvog dana nadmetanja

Mikela Ristoski je i prošle godine u Reinsu (FRA) osvojila tri medalje
Mikela Ristoski je i prošle godine u Reinsu (FRA) osvojila tri medalje (Damir Krajač/CROPIX)
Više o

atletika

,

mikela ristoski

,

osobe s intelektualnim poteškoćama

Posljednjeg dana natjecanja Svjetskog dvoranskog prvenstva u atletici za osobe s intelektualnim teškoćama u švedskom Bollnasu Puljanka Mikela Ristoski je osvojila zlatnu medalju u skoku u dalj, oborivši pritom i svjetski rekord.

Mikela je trijunfirala skokom od 5,20 metara ispred Tunižanke Rabiae Ahmed (4,66) i Šveđanke Emme Eriksson (4,59).

Za Ristoski je to treća medalja na ovom prvenstvu nakon svjetskog rekorda i zlata u troskoku te srebra u utrci na 60 metara prvog dana nadmetanja. Na prvenstvu je nastupilo 186 sportaša iz 14 zemalja Europe, Azije i Afrike. Hrvatska je ove godine domaćin 5. europskog prvenstva u atletici za osobe s intelektualnim teškoćama u Varaždinu od 7. do 12. srpnja.

I predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor čestitala je Mikeli Ristoski na osvajanju zlatne medalje.

"Iskreno me razveselila još jedna sjajna vijest iz švedskog Bollnasa. Ponovno osvojenom medaljom i obaranjem svjetskog rekorda potvrdili ste se kao vrhunska športašica kojom se Hrvatska ponosi. Uvjerena sam da je pred Vama još mnogo športskih postignuća i unaprijed se radujem novim uspjesima u budućnosti.Od srca Vam čestitam na odličnim rezultatima", stoji u brzojavu. (hina/metro-portal)

18.04.2010. 15:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh